Speltips, Skellefteå – HV71 17/9: Fortsätter den tydliga trenden?

Emil Jakobsson Publicerat: 16 september 2015

Efter en stormig vår och sommar försöker HV71 nu fokusera på ishockeyn när de i premiären ställs mot guldfavoriten Skellefteå AIK på bortaplan. 

Under onsdagen tjuvstartade SHL med två matcher. Under torsdagen kompletteras den första omgången med ytterligare fem matcher och vi har hittat en vinnare när Skellefteå AIK tar emot HV71.

Skellefteå som förlorade finalen förra säsongen mot Växjö efter två raka guld har ett väldigt spännande lag den här säsongen som av många tippas som den stora favoriten till guldet. De har behållit större delar av sin trupp och spetsat den med bland annat Jimmie Ericsson, Mattias Ritola, Alexander Urbom och Terry Broadhurst. Dessutom är superjunioren Axel Holmström ett år äldre och fortfarande kvar innan han inför nästa säsong mest troligt lämnar för Detroit som äger hans rättigheter i NHL.

Förra säsongen vann Skellefteå grundserien med hela 14 poängs marginal och med mer än dubbelt så bra målskillnad som tvåan Frölunda. Skellefteå har faktiskt vunnit grundserien samtliga säsonger sedan Luleå gjorde det 2011-12. Fem raka finaler, två guld de tre senaste åren och bästa laget under grundserien tre säsonger i följd. Det är inget snack om saken, Skellefteå dominerar svensk ishockey just nu trots förlusten mot Växjö i finalen i våras.

Under försäsongen förlorade Skellefteå de tre första matcherna men har sedan lättat upp på fysträningen och vunnit sex raka matcher vilket även inkluderar fyra tävlingsmatcher i CHL.

Femte tränaren, på fem år

HV71 har åkt ut redan i kvartsfinal under fem raka säsonger och de har gått igenom fem olika tränare på lika många år. Det stormade dessutom rejält runt klubben under våren och sommaren då både tränarstab samt styrelse bytts ut. Det har även varit en stor omsättning bland spelarna då hela elva spelare lämnat och känslan är att HV71 landar runt plats 6-8 ungefär när vi summerar grundserien. Bland nyförvärven sticker Martin Thörnberg givetvis ut mest men även spelare som Adam Almqvist, Chris Abbott och Simon Önerud håller bra SHL-klass.

HV71 har vunnit fem av sina sju matcher under försäsongen vilket även inkluderar fyra matcher i CHL. Däremot brukar HV71 ha det väldigt svårt borta mot Skellefteå. På de tolv senaste matcherna i Skellefteå Kraft Arena har HV71 förlorat elva. Även om man räknar med matcherna som spelats i Jönköping är det en tydlig skillnad, Skellefteå har vunnit tio av de 15 matcherna som spelats mellan lagen de två senaste säsongerna (grundserie + slutspel).

När vi väger ihop faktorer som att Skellefteå har det klart bättre laget, var seriens överlägset bästa hemmalag förra säsongen och dessutom har förkrossande statistik mot just HV71 känns det som att Nordicbet än en gång missat i sin bedömning. De erbjuder 1,71 för den raka ettan samtidigt som de flesta bolag ligger runt 1,6 – 1,-65 och Ladbrokes är till och med nere på 1,55. Oddset 1,71 motsvarar en sannolikhet på 58,47% och är helt klart värde för mig som anser att det bör ligga runt 62-63% ungefär.

Speltips:

Speltips: Skellefteå vinner, rak etta
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, torsdag 17/9
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logo  (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skellefteå 1,71 nordicbet logo
Oavgjort 4,85 comeon logo
HV71 5,0 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,73 unibet logo
Under 4,5 mål 2,2 ladbrokes logo

Oddsens motsvarighet i procent: