Speltips, Skellefteå – HV71 20/3: Psykologiskt övertag

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2016

Det är verkligen en tung uppförsbacke för HV71 i kvartsfinalmötet mot Skellefteå AIK. Går hemmalaget upp till 3-0 i matcher efter söndagens match mellan lagen?

Det blev en väldigt jämn historia I det andra kvartsfinalmötet mellan Skellefteå AIK och HV71 nere i Jönköping. Till slut, efter 74 minuter ishockey, kunde dock gästande Skellefteå smälla in det avgörande mallet i förlängningen.

Målet och segern innebar att Skellefteå gick upp till 2-0 i matcher. Frågan är om inte detta var spiken i kistan, redan i det andra mötet mellan lagen? Låt oss förklara hur vi tänker. Det råder ingen som helst tvekan om att Skellefteå är ett betydligt starkare lag än HV71.

Över sju matcher ska det helt enkelt vara klasskillnad. Om HV71 ska ha någon som helst möjlighet att rubba Skellefteå måste man förmodligen vinna sina hemmamatcher, försöka vara med hyfsat även i bortamatcherna och på så sätt hålla motivationen på topp hela tiden.

Att åka upp till Skellefteå med underläge 2-0 i matcher är psykologiskt oerhört tungt. Att veta att man behöver slå ett lag som dels är bättre, men som dessutom kan spela med fullt självförtroende inför sin hemmapublik, är allt annat än ett drömläge.

HV71 ryckte trots allt upp sig

Hur hopplöst det än må vara måste vi konstatera att HV71 ryckte upp sig rejält i det andra mötet. 6-1-förlusten i det första mötet var en indikation på styrkeförhållandet mellan lagen, men det faktum att HV71 pressade fram en förlängning i match 2 vittnar om att laget har kvalité. Om HV71 ska kunna hota Skellefteå i match 3 krävs det att laget når upp till minst lika hög kvalite – och förmodligen lite till.

Skellefteå har dock konsekvent under flera säsonger visat att de inte förlorar i onödan, speciellt inte mot lag som är några snäpp ner i nivå. När Skellefteå nu har 2-0 i matcher har laget fått vittring och då blir de om möjligt än mer svårstoppade. Vi kan inte tänka oss någonting annat än att de gärna dödar den här matchserien så fort som möjligt för att på så sätt få så mycket vila som möjligt inför semifinalen.

Hos William Hill kan vi spela Skellefteå -1,5 till 1,75 gånger pengarna. Där ligger William Hil klart högre än övriga spelbolag. Det finns med andra ord fint spelvärde och vi tvekar inte en sekund.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK -1,5
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr)
Spelstopp:  16:00, söndag 20/3
TV:    cmorehockey logo cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skellefteå AIK  1,40 williamhill logo
Oavgjort  6,00 betway logo
HV71  7,00 titanbet logo
Över 4,5 mål  1,62 betway logo
Under 4,5 mål  2,34 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: