Speltips, Skellefteå – Linköping 1/4: Nej, oddset är inget aprilskämt

Emil Jakobsson Publicerat: 31 mars 2015
Skellefteå - Linköping speltips 1 april 2015
Foto: Bildbyrån

Missa inte detta! Ett av spelbolagen har totalt missat målet med sin oddssättning. Semifinal tre mellan Linköping och Skellefteå spelas först under onsdagen men vi väljer att publicera spelet redan nu under tisdagen innan oddset hinner sjunka. Passa på att utnyttja detta!

Skellefteå fullkomligt körde över Linköping nu senast med hela 7-2 på bortaplan och vårt speltips att gästerna skulle göra över 2,5 mål till oddset 2,1 satt med hela fyra måls marginal. Nu vänder alltså matchserien tillbaka till Skellefteå där de regerande mästarna vann den första semifinalen med klara 5-2 och det känns som att otroligt lite talar för gästerna här.

Vi skrev i vårt speltips inför den första semifinalen att Linköping faktiskt vunnit uppe i Västerbotten den här säsongen men det är tydligt att slutspelsversionen av  Skellefteå är ett helt annat lag än grundserieversionen.

Segern nu senast var deras elfte raka i slutspelet och de har nu vunnit smått sjuka 30 av deras 33 senaste slutspelsmatcher. Femte raka finalen och tredje raka guldet är nära som det känns just nu.

Utnyttjar spelbolagets misstag med ett maxspel

Skellefteå är starkare, har ett helt annat djup i truppen och ska jag vara ärlig tror jag inte Linköping kommer knipa en enda match här. Så imponerad är jag av Skellefteå efter deras två inledande matcher mot Linköping.

– Vi gör ingen bra match tyvärr, det är ledsamt men sant. Så mycket som jag skällde efter första har jag nog inte gjort på hela säsongen, men det hjälpte föga kan man säga, sa Linköpings tränare Roger Melin till C More i samband med semifinal två.

Nu till vårt spel. Den raka ettan för en hemmaseger betalar runt 1,4 till 1,55 hos samtliga bolag i skrivande stund. Men oddssättarna hos Redbet har helt missat målet. De erbjuder hela 1,72 för ettan och det är tydligt att de tror mer på gästerna än de andra spelbolagen. En seger för Linköping betalar som bäst 6,15 hos Nordicbet men Redbet erbjuder bara 3,5 för samma spel.

Detta är en otrolig miss av Redbet och vi kliver in med ett tidigt spel på den raka ettan till 1,72 med ett maxspel innan oddset sjunker. (Uppdatering, oddset har spelats ner, se uppdatering längre ner).

Saknar ni konto hos Redbet? De erbjuder de våra läsare en unik bonus som är bättre än deras standarderbjudande. Klicka här och ange bonuskoden SBLOGG så får ni hela 1 200 kronor bonus.

Uppdatering tisdag 21:50:

Precis som vi trodde, vi spelade ner oddset hos Redbet som nu är nere på 1,48, ett rejält tapp från de 1,72 vi tipsade om tidigare under tisdagen.

Men än finns det spelvärde här. Skellefteå över 3,5 mål till generösa 2,3 hos ComeOn.

Skellefteå har gjort tolv mål de på två inledande matcherna mot Linköping och snittade 4,25 mål per match mot Brynäs under kvartsfinalserien. Linköping har ett skakigt försvar och har faktiskt släppt in över 3,5 mål i 13 av de 19 senaste matcherna mot Skellefteå. Unibet är nere på 2,05 för samma spel vilket är ungefär där min värdering ligger så 2,3 hos Comeon är taget.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Skellefteå 1,72 redbet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,6 comeon logo 3 000 kr
Linköping 6,15 nordicbet logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,7 betsafe logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,3 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Rak etta, Skellefteå / Skellefteå över 3,5 mål
Odds: 1,72 (detta oddset fanns tisdag lunch) / 2,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus) / ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 31/3 kl 18:35
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo