Speltips, Skellefteå – Linköping 21/1: Spel på 1×2-marknaden

Simon Pålsson Publicerat: 21 januari 2016

Linköping reser norrut för att ta sig an Skellefteå AIK i det som mycket väl kan vara säsongens svåraste bortamatch. Kan gästerna verkligen stå emot ett formstarkt hemmalag?

Skellefteå AIK fortsätter att gå som tåget i toppen av tabellen, tillsammans med toppkonkurrenten Frölunda. De båda lagen har skapat en egen liga i toppen av tabellen där de inbördes slåss om förstaplatsen, som bland annat innebär garanterad hemmaplansfördel genom hela slutspelet.

Lite längre ner i tabellen hittar vi Linköping, som tillsammans med en rad andra lag slåss i mittens rike. Visserligen hittar vi Linköping på plats nummer fyra just nu, men laget har inte mer än tre poäng ner till sjundeplatsen. Den skulle innebära att de tvingas spela playoff för att ta sig till det ordinarie slutspelet, det vill säga kvartsfinal. Det undviker de nog gärna.

Inför matchen mellan de här båda lagen råder en viss skillnad även i form. Skellefteå AIK har konsekvent varit bäst i SHL, tillsammans med Frölunda, och det är ingenting som ändrats på sistone. Laget fortsätter att ånga på och ser allmänt heta ut, speciellt på hemmaplan. Där är laget ruggigt starka. 10 segrar på sina 11 senaste hemmamatcher talar sitt tydliga språk.

Linköping blandar och ger

58 inspelade poäng på 34 spelade matcher är inget höjdarfacit för Linköping, en klubb som sitter med ambitionen att tillhöra toppen av SHL år efter år. Den möjligheten finns ju fortfarande, men då krävs att laget hittar en stabilitet i sina prestationer.

För närvarande är det lite mycket jojo över Linköpings spel, vilket inte minst visar sig i resultatraden. Ena veckan tar laget stärkande bortasegrar mot Växjö Lakers i övertygande stil, för att i nästa match förlora hemma mot Färjestad.

Dessvärre har laget svårt att vinna flera matcher i rad, något som gjort att laget inte klättrat mer i tabellen. Nu väntar det som kan vara säsongens tuffaste match, bortamatchen mot Skellefteå. Känslan är att hemmalaget åker över sina gäster av bara farten. Det är trots allt en viss nivåskillnad i klass mellan de här båda lagen just nu. Därför spelar vi den raka ettan, Skellefteå vinner matchen (ordinarie tid), till 1,80 gånger pengarna hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 21/1
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skellefteå AIK  1,80 redbet logo
Oavgjort  5,00 betway logo
Linköping HC  4,50 unibet logo
Över 4,5 mål  1,75 unibet logo
Under 4,5 mål  2,15 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: