Speltips, Skellefteå – Linköping 28/3: Fjärde gången gillt?

Emil Jakobsson Publicerat: 27 mars 2015
Skellefteå - Linköping 28 mars 2015 speltips SHL
Foto: Bildbyrån

Man brukar säga tredje gången gillt men Roger Melin och hans Linköping hoppas nog på fjärde gången gillt, Melin har nämligen ställts mot just Skellefteå de tre senaste säsongerna i just semifinaler och samtliga gånger har säsongen tagit slut där. Blir det fjärde gången gillt den här gången?

Först med AIK och nu två raka säsonger med Linköping har Roger Melin åkt ut mot maskinen Skellefteå i just semifinal. Men samtidigt, Skellefteå har vunnit 28 av deras 31 slutspelsmatcher de tre senaste säsongerna så man ska kanske inte bara skylla på Melin.

Men en sak är säker. Linköping måste hitta på något utöver det vanliga om de ska slå ut Skellefteå och spelet under kvartsfinalerna mot HV71 räcker inte här.

Under grundserien vann faktiskt Linköping tre av fem matcher mot Skellefteå, bland annat en match uppe i Västerbotten. Men när lagen möttes i CHL-slutspelet vann Skellefteå med 1-2 på bortaplan men Linköping vann sedan med 4-3 uppe i Skellefteå i returen vilket tvingade fram förlängning och sedan en straffläggning som Skellefteå lyckades vinna.

Linköping har med andra ord vunnit de två av de tre senaste bortamatcherna mot Skellefteå.

Påverkar Skellefteås långa vila?

När jag tittar igenom oddsen lockas jag av den raka ettan till 1,95 men det finns samtidigt orosmoln. Skellefteå har haft en lång vila och kanske saknar det rätta tempot direkt från första nedsläpp och Linköping har trots allt vunnit två av de tre senaste bortamatcherna mot dem. Sedan tvingade faktiskt Brynäs fram en förlängning nu senast uppe i Skellefteå och hemmalaget är trots allt inte lika starka som förra säsongen även om de givetvis är blytunga favoriter att vinna guldet.

Därför kommer jag testa spelet oavgjort efter första perioden som betalar 2,5 gånger pengarna vilket bland annat bygger på det faktum att Skellefteå inte spelat match sedan den  18 mars. Ett väldigt trevligt odds, under kvartsfinalerna var det till exempel oavgjort efter 20 minuters spel i fyra av Linköpings sex matcher mot HV71. Dessutom har tre av de fem senaste mellan dessa två lag varit oavgjorda efter en spelad period.

Betway som erbjuder det bästa oddset på vårt spel ger alla nya kunder ett gratisspel värt 500 kronor. Hämta ditt här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Skellefteå 1,95 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,05 nordicbet logo 1 000 kr
Linköping 3,8 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Under 4,5 mål 1,85 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 2,1 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter en period
Odds: 2,5 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Lördag 28/3 kl 17:15
TV:  tvtolv logocmorehockey logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo