Speltips, Skellefteå – Luleå 18/2: Hett möte långt norrut

Simon Pålsson Publicerat: 18 februari 2016

Skellefteå AIK tar sig an Luleå HF i ett hett nordligt derby. Precis som vanligt blir det tight och tufft när de här båda lagen drabbar samman.

Det spelas ett hett SHL-möte under torsdagskvällen, när Skellefteå AIK får besök av Luleå HF för vad som kan kallas ett Norrderby. Det är hur som helst Skellefteås närmaste SHL-granne som kommer på besök.

Hemmalaget förlorade visserligen senast, borta mot Linköping, men ser ut att vara lite på gång igen efter en lite sämre period i slutet av januari. Fem vinster på de sex senaste matcherna innan matchen mot Linköping är ett bra facit, speciellt då laget slagit både Frölunda och Växjö med stora siffror.

I skrivande stund leder laget serien med fem poäng ner till Frölunda och det ser lovande ut för att säkra hemmaplansfördelen genom hela slutspelet. Laget har främst imponerat med sin tighta defensiv och det är ingen överraskning att det är Skellefteå som har klart minst antal insläppta mål i hela SHL. 90 stycken på 43 matcher är ett bra facit.

Luleå förlorade tungt senast

Luleå HF har hittat tillbaka till sina redan kända höjder under 2016 och har flera gånger visat prov på ett spel som kan göra laget farliga i det kommande slutspelet. Inför den här matchen har laget dock förlorat två av sina tre senaste matcher, 5-2 borta mot Färjestad och 3-2 senast, hemma mot Malmö.

Laget har också med sig en imponerande 5-2-seger från senast de tog sig an Skellefteå, så sent som den 14 januari för att vara exakt. Den här gången ser det dock tuffare ut eftersom Luleå får klara sig utan en rad viktiga spelare.

Karl Fabricius, Lennart Petrell, Pontus Själin, Filip Gustavsson och Linus Nässén missar alla matchen för Luleås del. Även Anton Hedman är otillgänglig till följd av den avstängning som han drog på sig efter matchen mot Malmö. Hemmalaget får klara sig utan Janne Pesonen, Niclas Burström och troligen även Mattias Ritola.

Med detta i åtanke, samt det faktum att Skellefteå på det hela taget är ett något bättre lag och även ett mycket starkt hemmalag, håller vi Skellefteå som favoriter. Bet365 ger 1,85 gånger pengarna på den raka ettan och vi hittar ett visst spelvärde just där. Vi tror helt enkelt att Skellefteå blir snäppet för tunga och tar sin sjätte seger på de åtta senaste matcherna mellan lagen i SHL.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 18/2
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skellefteå AIK  1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,55 betrally logo
Luleå HF  3,75 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,78 unibet logo
Under 4,5 mål  2,05 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: