Speltips, Skellefteå – Rögle 28/10: Favoriten kopplar greppet direkt

Simon Pålsson Publicerat: 28 oktober 2015

Rögle BK tar sig hela vägen upp till Skellefteå för en tuff bortamatch. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Att Skellefteå AIK är ett klart bättre hockeylag än Rögle BK är det nog få som skulle argumentera emot. Laget har varit en självklar del av SHL-toppen i flera säsonger, samtidigt som skåningarna i Rögle varit nere i Hockeyallsvenskan.

Vad som är av desto större vikt just nu är dock formen lagen befinner sig i, där ett på pappret väldigt starkt Skellefteå också befinner sig i en fin period med sju segrar på sina åtta senaste matcher. En av dessa segrar var 4-0-segern i Ängelholm för två veckor sedan, där de alltså slog Rögle utan att ens behöva förta sig.

Nu tar sig istället Rögle till de nordligare delarna av vårt land för att försöka utkräva revansch, men i ärlighetens namn finns det inte mycket som talar för det. Laget har haft det tufft på sistone och förlorat fem av sina sex senaste matcher. På bortais har laget ynka en seger på hela säsongen och att då ta sig hela vägen till Skellefteå är knappast något som höjer stämningen till partynivåer.

Tydlig trend hos båda lagen

Inför matchen har vi lokaliserat en tydlig trend hos båda lagen, nämligen på vilket sätt de tar sig an matcherna. Hemmalaget Skellefteå är ett lag som sätter fart direkt i inledningen av matchen, trycker på och går för segern redan tidigt. Det betalar sig ofta och har gjort att de vunnit den första perioden i fyra av sina fem senaste matcher. På dessa fem förstaperioder har laget dessutom gjort smått otroliga tio mål. Bra snitt, minst sagt.

En tydlig trend som syns hos gästerna är den komplett motsatta. Laget har förlorat tre av sina fem senaste inledande perioder, något som bevisligen kostat en hel del dyrbara poäng.

Därför tänker vi helt enkelt spela Skellefteå vinna den första perioden i matchen till fina 1,91 gånger pengarna hos TitanBet. Vi tror att hemmalaget tar tag i det här direkt och förhoppningsvis får de betalt för sin offensiv tidigt i matchen. Spelet har för övrigt suttit i sju av de senaste åtta mötena mellan lagen. Skellefteå är verkligen ingen motståndare som Rögle gillar att behöva ta sig an.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå vinna första perioden
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 28/10
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skellefteå AIK  1,35 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  6,20 comeon logo
Rögle BK  7,10 nordicbet logo
Över 4,5 mål  1,67 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,28 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: