Speltips, Skellefteå – Växjö 13/4: Nu ska allting avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 11 april 2016

Vilka når SM-finalen? Spelbloggare.se redovisar sin syn på den sjunde och avgörande semifinalen mellan Skellefteå AIK och Växjö Lakers.

Då ska det äntligen avgöras. Efter ett par heroiska insatser har Växjö Lakers tagit semifinalen mot Skellefteå AIK hela vägen till en sjunde och helt avgörande match uppe i Skellefteå.

Matchseriens spänning kulminerade i förra mötet, där Växjö höll sig vid liv genom att kvittera när klockan stod på 59:59. En enda sekund från att smålänningarna var ute ur SM-slutspelet, alltså.

I förlängningen var det hemmalaget som var starkast inför sin minst sagt uppeldade publik. 4-3-målet innebär att vi nu står inför en match som har alla förutsättningar att bli hur spännande som helst, men där Skellefteå åtminstone har fördelen av att spela på hemmaplan.

Hemmaplansfördelen anmärkningsvärd

I skrivande stund har samtliga lag som spelat på hemmaplan i de båda semifinalserierna vunnit sina matcher. Att spela en semifinal på hemmaplan är med andra ord förenat med en garanterad vinst, antingen under ordinarie tid eller efter förlängning. Det är anmärkningsvärt.

Den här matchserien har varit jämn rakt igenom, men uppe i Skellefteå har matcherna möjligen varit lite mer ensidiga. Visserligen gick Växjö in till den tredje perioden med en 3-1-ledning senaste gången man var i Skellefteå, men i slutändan har Skellefteå vunnit samtliga sina tre tidigare hemmamatcher i den här matchserien med två måls marginal.

Cristopher Nihlstorp, Växjös duktiga målvakt, har dragit på sig en skada som gör att han missar resten av säsongen. Det betyder med största sannolikhet att han också gjort sin sista match för klubben. Det är hur som helst ett avbräck inför det här avgörande mötet.

I vår värld är det här en oviss historia på förhand, men där hemmalaget får gälla som favoriter. Dels är de ett i sina bästa stunder bättre hockeylag. Därtill har de fördelen av att spela på hemmaplan. Känslan är dock att Växjö kommer att hota. Hos Bwin får vi 1,83 gånger pengarna på Växjö över 1,5 mål i matchen och det känns på tok för högt för att inte nappa på. Där ligger Bwin en hel tiondel högre än närmaste konkurrent.

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers över 1,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, onsdag 13/4
TV:   tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: