Speltips, Skellefteå – Växjö 1/4: Kan Växjö utnyttja ringrostigheten?

Simon Pålsson Publicerat: 31 mars 2016

Det första av förhoppningsvis många semifinalmöten mellan Skellefteå AIK och Växjö Lakers står på schemat under fredagskvällen. Har gästerna en fördel av att de är uppe i varv, månne?

Då är det äntligen dags. Den första semifinalen i årets SHL står för dörren och nu börjar den period på året som kanske är allra hetast för hockeyälskare. Två riktigt tunga semifinaler, som ska avgöra vilka två lag som gör upp om SM-guldet.

I den första av två semifinaler tar Skellefteå AIK sig an Växjö Lakers. Det blir alltså en repris på förra årets SM-final, som smålänningarna vann med 4-2 i matcher efter att ha spelat en minst sagt tät, kollektivt stark ishockey.

I år är Skellefteå AIK dock betydligt större favoriter och om vi baserar vår känsla på grundserien vore det konstigt att inte tro på Skellefteå här. Laget är bevisligen starkare, med en något högre högstanivå, men framförallt en lägstanivå som inget annat lag i SHL kommer i närheten av. Det beror såklart till stora delar på lagets breda trupp.

Växjö Lakers har trummat igång

Skellefteå tog sig till den här semifinalen efter fyra raka vinster mot HV71 i kvartsfinalen. Visst, laget fick kämpa en del i ett par av mötena, men på det stora hela säger 4-0 en hel del om styrkeförhållandet. Nu har laget fått vila i en över en vecka innan det första semifinalmötet och det är sällan en nackdel med pigga ben. Vad som kan påverka är dock att laget nu tappat momentet lite, vilket kanske kan ge upphov till en viss ringrostighet i det första mötet.

Växjö då? Jo, laget var illa ute mot Linköping. Ett underläge på 2-0 i matcher vändes till 4-2 och Växjö såg plötsligt så där heta ut som vi vet att de har potentialen att göra. I grundserien fick vi se det alldeles för sällan, men kanske är laget bäst när det gäller även den här säsongen?

Intressant är att smålänningarna nu är uppe i varv, eftersom de ”bara” vilat ett par dagar sedan sin senaste match. Vilan är tillräckligt för återhämtningen, men inte så lång att det finns risk för att ringrostigheten smyger sig på.

Just det här vill vi ta fasta på inför den här semifinalen. Växjö kan nog rent av ha en liten fördel av att de är uppe i varv på annat sätt än Skellefteå, som dock har en fördel i det långa loppet när tröttheten kommer in i bilden.

Därför spelar vi Växjö över 1,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,65 gånger pengarna hos Redbet. Laget är offensivt starka och är bevisligen uppe i varv. Det tror vi kan betala sig direkt. Spelet har suttit i 12 av lagets 14 senaste matcher. Därtill har det suttit i 5 av lagets 6 sex möten med Skellefteå.

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers över 1,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, fredag 1/4
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skellefteå AIK  1,67 williamhill logo
Oavgjort  4,60 williamhill logo
Växjö Lakers  4,75 unibet logo
Över 4,5 mål  1,71 unibet logo
Under 4,5 mål  2,25 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: