Speltips, Skellefteå – Växjö 21/4: Jagas hemmaspöket bort?

Spelbloggare Publicerat: 21 april 2015
saik växjö 21/4
Foto: Bildbyrån

Fyra matcher, fyra bortavinster – är facit i finalserien mellan Skellefteå och Växjö. Tar trenden slut i Skellefteå Kraft Arena?

Matchbollen ska delas ut. Skellefteå är stora favoriter att vinna här; raka ettan betalar 1,80 och ML-spelet 1,45x, detta trots att alla matcher som nämnt slutat med bortavinster.

Det var just Skellefteå som vann senast, i Vida Arena, med 2-1 efter en tajt batalj med bra målvaktsspel från både Stefan Steen och Markus Svensson. Framförallt den sistnämnda imponerade med 19 räddade skott av 20 möjliga och tilldelades välförtjänt titeln som matchens lirare.

– Den här förlusten kommer ner till att vi inte får betalt idag. Vi skapar otroligt mycket bra lägen och visar en bra utveckling efter den första hemmamatchen. Jag ser positivt på det här, sa Växjös tränare Sam Hallam till TV4 efter matchen.

Mindre nöjd var Skellefteås dito Hans Wallson över prestationen och gick loss rejält på en båsdörr efter slutsignalen.

– Det var en signal till laget att det är dags att börja köra ordentligt nu. Jag var nästan spyfärdig dagen efter den tredje finalen, säger han till Expressen.

Trenden bryts

Denna trend med bortavinster har jag svårt att se fortsätta. Skellefteå är och har varit SHL:s starkaste lag på hemmais och hade inför finalserien 17 raka hemmaslutspelsmatcher utan förlust. Senast man förlorade tre i följd överhuvudtaget var så sent som under 2010.

Växjö är absolut starka, men Skellefteå är en klass för sig själva även om spelet kanske inte klickat fullt ut här. Är ändå säker på att SAIK löser detta till slut, allt annat vore en enorm skräll. Hemmaspöket kan inte leva vidare genom hela matchserien och det är utan tvekan tid för SAIK att vinna i Skellefteå Kraft Arena.

Hans Wallsons – symboliska? – utbrott kan säkert ha väckt en del spelare som varit under isen och kan keepern Markus Svensson fortsätta briljera, då tror jag att hemmalaget plockar en komfortabel vinst.

Så, vad kan det sluta då? 3-1, kanske? Hur som helst, Skellefteå -1,0 mål AH (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) är värt en mindre insats till 2,10x hos Unibet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Skellefteå 1,80 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Växjö 4,35 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,70 comeon logo 3 000 kr
Över 2,5 mål 2,20 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Skellefteå -1,0 mål AH
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 18:30, 21/4
TV:  cmorehockey logo tvfyra logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson