Speltips, Skellefteå – Växjö 5/4: Nu tar det kanske fart?

Simon Pålsson Publicerat: 4 april 2016

1-1 i matcher efter två täta drabbningar. Frågan är om semifinalen mellan Skellefteå AIK och Växjö Lakers tar fart på allvar när det nu är dags för det tredje mötet.

Lika på ett efter två matcher. Semifinalen mellan Skellefteå AIK och Växjö Lakers har börjat precis så spännande som den neutrala åskådaren hade förhoppningar om på förhand.

I den första matchen vann Skellefteå komfortabelt med 2-0 på hemmaplan efter att ha spelat en tät match defensivt. I match nummer två kvitterade smålänningarna till 1-1 i matcher efter att ha tryckt in segermålet i förlängning.

Nere i Växjö rivstartade matchen med fyra mål i den första perioden, för att sedan lugna ner sig något och sedan inte bjuda på ett mål förrän i förlängningen. Känslan är att den första perioden kan vara en indikation på var det tredje mötet tar vägen. Efter en jämn inledning på den här matchserien, där lagen har känt på varandra, är det nu serien kan ta fart på allvar. Vi blir helt enkelt inte förvånade om det här blir en målfest.

Hemmalaget trots allt stora favoriter

Det är dock inte där vi kommer att landa i det här speltipset. Båda lagen är så pass bra på att neutralisera sin motståndare – om de nu väljer den approachen till matchen – att vi inte tycker att 1,86 gånger pengarna på över 4,5 mål är tillräckligt bra.

Däremot tycker vi att det finns ett visst värde när det kommer till hemmasegern. I våra ögon är Skellefteå trots allt klara favoriter här. Laget var klart bäst i det första mötet och var bra med hela matchen nere i Växjö. Därutöver vet vi redan att de var bäst av alla lag i grundserien och – såklart – att de har revansch att utkräva från förra årets final mot Växjö.

Skadeläget ser också väldigt bra ut i hemmalaget. Inga rapporter om spelare som saknas. Därför tänker vi fokusera på Skellefteå i det här spelet. Valet faller till slut på Skellefteå -1 (asian handicap) till 1,92 gånger pengarna hos 10Bet. Vi får då pengarna tillbaka vid uddamålsvinst för hemmalaget.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK -1 (asian handicap)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 5/4
TV:    tvtolv logo cmorehockey logo  (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skellefteå AIK  1,67 redbet logo
Oavgjort  4,65 nordicbet logo
Växjö Lakers  4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,86 betstarsknapp logo
Under 4,5 mål  2,00 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: