Speltips Skidskytte 20 km herrar den 8/2: OS 2022

Martin Efvergren Publicerat: 7 februari 2022

Sebastian Samuelsson är en av många som aspirerar på en medalj när herrarnas skidskytte, 20 km i OS 2022 i Peking ska avgöras. Distansloppet avgörs tisdagen den 8 februari 2022 med start kl 09:30 svensk tid.

Skidskytte 20 km herrar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin och Peppe Femling är de svenska åkarna som har fått förtroendet att åka herrarnas skidskytte på distansen 20 km i OS 2022. De två förstnämnda är de som framförallt har meriter för att kunna utmana om medaljer här.

Samuelsson den främste kandidaten, men Ponsiluoma slog till vid VM förra året och vann då guld i just den här längre distansen. Utöver dessa två svenskar finns det nog en 10-13 andra tävlande som också kan kallas för medaljkandidater.

Vid vinter-OS 2018 var det norrmannen Johannes Thingnes Bö som vann OS-guld i distansloppet, 20 km. Den regerande mästaren Bö räknas också som huvudfavorit på den här distansen i OS 2022 i Peking.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Samuelsson har den mentala styrkan

Den 20 km långa banan är alltså det längsta loppet bland herrarnas skidskytte-grenar. På den här distansen innebär en bom i skyttet en hel minuts tillägg och för att ta guld behöver man normalt sett skjuta fullt. Nu har emellertid väderförutsättningarna varit extra svåra i detta OS, vilket lär innebära fler bommade skott än vanligt.

Sebastian Samuelsson bemästrade de svåra förutsättningarna ganska bra i mixedstafetten i helgen och han är definitivt en stark svensk medaljkandidat här. Han har tagit kliv framåt, framförallt vad gäller åkningen, den här säsongen och det skulle förvåna om han åker hem utan någon medalj.

Johannes Thingnes Bö är förstås en tuff utmanare i det här loppet. Han är alltså regerande olympisk mästare på den här distansen och han gäller som huvudfavorit hos de flesta spelbolagen. Att Bö vinner ges till ett odds omkring 3.75 gånger insatsen.

Men det är många som gör upp om det. Andrahandsfavoriter hos spelbolagen är Quentin Fillon Maillet och Sturla Holm Laegreid. Sebastian Samuelsson tillhör inte de absoluta favoriterna och ett spel på att han tar guld ger hela 13.00 gånger pengarna.

Sverige har medvind i detta OS och Samuelsson har tidigare visat sig ha ett starkt pannben. Att han kniper en medalj här ser jag som fullt troligt och mitt spel blir just det. Att Samuelsson tar medalj spelas till 3.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Samuelsson tar medalj
Odds: 3.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 09:30, tisdag 8 februari 2022
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+