Speltips Skottland – Georgien 20/6: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 20 juni 2023

Ett Skottland i medvind tar emot Georgien i tisdagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 20 juni 2023 med avspark kl 20:45.

Skottland – Georgien

Hämta 120 kronor gratisspel!

Skottland har verkligen fått en drömstart på det här EM-kvalet. Efter tre spelade matcher står man på full pott och då har man ställts mot huvudkonkurrenterna Spanien och Norge i två av dessa.

Vid den senaste landslagssamlingen i mars inledde Skottland med att besegra Cypern med 3-0 efter att man gjort två av målen i slutminuterna. Därefter tog man emot gruppfavoriten Spanien och stod då för en heroisk insats. Man försvarade sig kompakt och gjorde mål på de få chanser man skapade och vann till slut med 2-0.

I lördags väntade så en ny svår uppgift i form av Norge på bortaplan. Även här försvarade man sig väl men såg ändå ut att gå mot en förlust. Med endast ett par minuter kvar av matchen ledde Norge med 1-0, men då kom skottarna tillbaka med två sena mål som gav en oerhört viktig 2-1-seger på Ullevaal.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Omställningslägen för Georgien

Georgien med Khvicha Kvaratskhelia i spetsen har de senaste året visat att man är ett landslag att räkna med. I det här EM-kvalet har man också fått en ganska bra start även om det lär bli svårt att utmana om en biljett till EM i Tyskland nästa år.

I premiären tog man emot Norge på hemmaplan och det blev en relativt jämn tillställning. Gästerna tog en tidig ledning, men georgierna kunde kämpa sig tillbaka i matchen och kvittera i den andra halvlek. 1-1 stod sig sedan matchen ut.

Lördagens bortamöte mot Cypern var något av en måstematch för Georgien om drömmen om EM skulle fortleva. Det satt långt inne, men man lyckades få med sig en 2-1-seger efter ett avgörande mål i den 84:e minuten.

Skottland gäller nu som klara favoriter att vinna den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.48 gånger insatsen.

Steve Clarkes manskap kommer med självförtroendet på topp efter tre raka segrar och på så vis är det mycket som talar till deras fördel. Samtidigt är det möjligt att man underskattar Georgien något och det tror jag inte att man har råd med.

Skottland har gjort det väldigt bra mot Spanien och Norge då man varit kompakta i sin defensiv. Här lär det bli en annan matchbild där man förväntas styra händelserna och det tror jag inte passar dem lika väl. Mot Cypern satt det ganska långt inne och jag tror att det här kommer bli en jämn tillställning.

Jag räknar med att Skottland kommer flytta fram betydligt mer folk i den här matchen än vad man gjort mot Spanien och Norge och att omställningslägen för Georgien kommer att uppstå. Där har man en världsklasspelare i Kvaratskhelia som mycket väl kan få det att lossna efter att ha gått mållös i de två första EM-kvalmatcherna. Mitt spel blir att Georgien gör mål till 1.92 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Georgien över 0.5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 20 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo