Speltips, Skottland – Tyskland 7/9: ”Det kommer bli vinst”

Spelbloggare Publicerat: 7 september 2015

Varma vindar blåser runt det tyska landslaget efter veckans seger mot rivalen Polen och självförtroendet verkar boostat till måndagens bortamatch mot Skottland. Vinner bekvämt?

Grupp D är en mycket intressant historia. Endast Georgien och Gibraltar är borta från diskussionen om EM-biljetterna, resterande fyra är det öppet mellan – även om Tyskland är storfavorit att plocka en av dem kontra resten av konkurrenterna. Världsmästarna toppar gruppen, mellan tvåan Polen och fyran Skottland skiljer fyra pinnar.

För Skottland ser det extremt mörkt ut efter deras oväntade och katastrofala 0-1-torsk mot Georgien i veckan. Man är redan nu en bit bakom sina konkurrenter ovan och både Polen och Irland är storfavoriter att kamma treor härnäst medan Skottland, såklart, kliver in som stora underdogs till den här bataljen.

Truppsituationerna ska vara helt oförändrade från senast och det innebär att båda sidorna kan ställa ut närmast starkast möjliga startelvor.

Tillbaka på rätt spår

Bakfyllan efter förra sommarens VM-titel var på tal om inför matchen mot Polen, men är den diskussionen är nu bortviftad efter 3-1-vinsten. Eller ja, det vill man själva få det till i alla fall. På presskonferensen efter matchen uttalade förbundskapten Joachim Löw att ”det kommer bli vinst mot Skottland”.

Lite tillbaka till som det var inför kvalet med andra ord; när självförtroendet var toppat och den tyska maskinen körde över allt och alla. Min åsikt är klar: Tyskland är världens bästa fotbollslandslag. Inget snack om saken. En vanlig dag på jobbet ska ett mediokert Skottland köras över utan större problem.

Alltjämt vissa bekymmer över defensiven – en hel del chanser släpptes till mot Polen – men Skottland saknar speciellt vass udd och ska inte utgöra ett alltför stort hot för världsmästarna. Med 0-1-torsken mot Georgien i huvudet lär spelarna inte vara jättehajpade över att spela den här matchen.

De flesta handikappspelen i Tysklands favör är tänkbara, men här väljer vi att ta det säkra före det osäkra – Tyskland -1,0 mål (asian handicap) spelas till 1,67 x pengarna, vilket innebär att vi får insatsen tillbaka om man bara vinner med ett mål, kammar in polletterna vid flermålsvinst och förlorar vid oavgjort eller skotsk seger.

Speltips:

Speltips: Tyskland -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 7/9
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skottland 9,00 betsson logo
Oavgjort 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Tyskland 1,45 bwin logo
Över 2,5 mål 1,76 unibet logo
Under 2,5 mål 2,15 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: