Speltips Skottland – Ukraina 1/6: VM-playoff

Martin Efvergren Publicerat: 1 juni 2022

Skottland och Ukraina gör upp i en uppskjuten playoff-semifinal i jakten på en biljett till VM 2022 i Qatar. Matchen spelas onsdagen den 1 juni 2022 med avspark kl 20:45 på Hamden Park.

Skottland – Ukraina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den här matchen skulle alltså ha spelats i mars, men den ryska invasionen av Ukraina gjorde att mötet sköts upp. Nu är det så dags att spela den här playoff-semifinalen som onekligen blir speciell för bortalaget. Vinnaren i den här matchen ställs sedan mot Wales på söndag i ett direkt avgörande möte om en plats i VM 2022 i Qatar.

Skottland slutade på andra plats i sin VM-kvalgrupp som Danmark vann utan större problem. Men skottarna gjorde det också bra och var i princip ohotade som tvåa trots kapabelt motstånd i framförallt Österrike och Israel.

Steve Clarkes manskap avslutade VM-kvalet med sex raka segrar. I den sista matchen besegrade man då även Danmark med 2-0 hemma på Hamden Park. Sedan dess har man kryssat i två raka träningsmatcher mot Polen och Österrike.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skottland är favoriter

Frågan är nu hur det ukrainska landslaget klarar att hantera den här situationen på det mentala planet. Oavsett så kommer det här garanterat att bli en känslosam kväll.

Ukraina kommer från ett VM-kval där man fick kämpa hårt för att knipa andraplatsen i gruppen. De utmanades då främst av Finland som slutade en poäng efter sedan Ukraina slagit finnarna på bortaplan med två omgångar kvar.

Ukraina gick obesegrade genom gruppspelet då man kryssade i båda mötena mot Frankrike. Samtidigt vann man bara två av sina åtta matcher och hela sex slutade oavgjort. De senaste veckorna har Oleksandr Petrakovs manskap laddat upp med träningsmatcher mot Mönchengladbach, Empoli och Rijeka.

Skottland har nu hemmaplansfördel och de gäller även som favoriter att vinna den här matchen. Att Skottland tar sig vidare ger endast omkring 1.62 gånger insatsen.

Ukraina är förstås svårbedömda med tanke på den rådande situationen. På pappret har de emellertid ett lag som definitivt ska kunna störa skottarna och med all säkerhet kommer de att spela med stolthet för sitt land.

Mycket står på spel och det talar för en mer tillknäppt tillställning, men jag finner ändå ett spelvärde i att båda lagen kommer göra mål. Det här är inte en match som vilken som helst och jag tror att det kommer att märkas på planen. Ambition och vilja kommer inte att saknas, men det kan nog också gå ut över den taktiska kylan. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.10 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.10
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, onsdag 1 juni 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: