Speltips Slavia Prag – Arsenal 15/4: Öppet

Simon Pålsson Publicerat: 15 april 2021

Returmötet mellan Slavia Prag och Arsenal är vidöppet i Europa League-kvartsfinalen, som spelas torsdagen den 15 april 2021.

Slavia Prag - Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


På pappret vore det konstigt att hålla Slavia Prag som någonting annat än som stora underdogs inför mötena med Arsenal, men redan i den första matchen visade tjeckerna att man är ett lag att räkna med på den här nivån.

Nu kanske inte det borde komma som en överraskning med tanke på att Slavia Prag faktiskt slog ut och vann mot Leicester City tidigt i slutspelet, och att man visat sig vara ett formtoppat lag precis i rätt skede.

Det är inte så attraktivt att spela mot ett lag som Slavia Prag och kanske är det en del av förklaringen. Om det är någonting vi har lärt oss om Arsenal är att man inte har fått lagbygget helt på plats och att det egentligen inte går räkna med deras prestationer alls.

Men som det ser ut i ligaspelet borde man prioritera Europa League högt, då det är den starkaste, bästa chansen till att få spela i Europa nästa år.

Men ärligt talat ska man förutom Slavia Prag slå ett antal andra lag. 1-1 slutade det första mötet mot Slavia Prag, då på hemmaplan, och känslan är att det står en minst lika tuff utmaning på pappret nu.

Odds i Europa League

Slavia Prag kan formera sitt starkaste lag i den här matchen och det är egentligen bara David Hovorka som är utanför laget med en skada. Men det är inte en spelare som hade startat matchen ändå, vad det verkar.

Vad som däremot är väldigt positivt är att laget får tillbaka Ondrej Kudela, som inte var med i det första mötet när Arsenal var hemmalag, då han var avstängd. Nu väntas han gå rakt in i laget och spela en viktig roll mot Arsenal i returen.

Om vi ser till tappen i bortalaget finns det många lite osäkra spelare och om det vill sig illa kommer det att finnas uppenbara problem att få ihop laget hos Arsenal. Pierre-Emerick Aubameyang, Gabriel Maratinelli, Bukayo Saka, Martin Ödegaard och Emile Smith Rowe står alla som osäkra kort.

Det finns redan nu besked om att David Luiz och Kieran Tierney behöver stå över matchen av skadeskäl. På det hela taget inte en optimal situation för Arsenal alltså.

1X spelas till 2,15 gånger såsen hos Betsafe. Jag litar inte på att Arsenal åker till den tjeckiska huvudstaden och löser en vinst redan under ordinarie tid.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2,15
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, torsdag 15 april 2021
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: