Speltips Slovakien – Kroatien 4/9: Mittfältskrig

Martin Efvergren Publicerat: 3 september 2021

VM-kvalets grupp H ser ut att bli något av ett getingbo och viktiga poäng står nu på spel när Slovakien tar emot Kroatien. Matchen spelas lördagen den 4 september med avspark kl 20.45.

Slovakien – Kroatien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fyra spelade matcher toppar Kroatien grupp H i kvalet till VM 2022 i Qatar. Men man gör det på samma poäng som Ryssland och Slovakien är bara en poäng bakom, dessutom lär även fyran Slovenien vilja ha ett ord med i leken.

Slovakien inledde sommarens EM lovande men förlusterna mot Sverige och Spanien grusade chanserna till avancemang. Nu är det VM-kval som gäller och där inledde man med att spela 0-0 borta mot Cypern och 2-2 hemma mot Malta. En svag start som man sedan räddade upp något genom att hemmabesegra Ryssland med 2-1.

De matcherna spelades i våras och i onsdags var man åter igång igen då man spelade 1-1 borta mot Slovenien. Därmed står man på sex poäng efter fyra matcher och då alla lag ser ut att tappa poäng mot varandra i den här gruppen är Slovakien i allra högsta grad fortfarande med i racet.

Kroatien står på sju poäng inför den här matchen och kommer också de från en kryssmatch. De spelade 0-0 borta mot Ryssland i onsdags. Sedan tidigare har de hemmabesegrat Cypern och Malta, men man förlorade den inledande VM-kvalmatchen borta mot Slovenien med 1-0.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Tätt och jämnt

Luka Modric saknas den här samlingen på grund av skada, men i övrigt är det mycket som är bekant med Zlatko Dalics Kroatien. Kontinuiteten är och har varit en styrka som gjort att man har hållit en hög lägstanivå över tid.

Känslan är dock att detta Kroatien peakade i VM i Ryssland och man är något dalande för tillfället. I EM i somras glänste man inte, men tog sig ändå vidare till åttondelsfinal där man blev utslagna i en dramatisk tillställning mot Spanien.

Fortfarande finns förstås gott om kvalitet i laget, inte minst på det centrala mittfältet – trots att Modric saknas. Pasalic, Kovacic och Brozovic startade där senast och de håller hög klass även om Modrics x-faktor saknas.

I den här matchen står man som ganska stora favoriter där ett spel på bortalaget ger omkring 1.90 gånger pengarna.

Stefan Tarkovic är kvar vid rodret hos Slovakien och kvar är även deras fixstjärna Marek Hamsik som numera spelar för Trabzonspor i den turkiska ligan. Som helhet är man inte riktigt i klass med Kroatien, men man är heller inte långt därefter och lär kunna bjuda på tufft motstånd här.

De här lagen möttes senast i EM-kvalet 2019 och där var Kroatien det starkare laget i bägge mötena. På bortaplan vann de med klara 4-0 och på hemmaplan med 3-1.

Båda lagen kommer från varsina jämna och täta matcher i onsdags och mycket talar för att det här kommer bli något liknande. Båda lagen har också sina styrkor på det centrala mittfältet som är väldigt välbefolkat, vilket gör att det kan bli trångt och ont om ytor. Samtidigt saknar båda lagen viss spets framåt.

Mittfältskriget är en nyckel i den här matchen och där bör Kroatien vara något starkare. Hursomhelst tror jag att även den här matchen kan komma att bli målsnål och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.68 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.68
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 20:45, lördag 4 september 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: