Speltips, Södertälje SK – Mora IK 30/11: Rakt spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 29 november 2016

Det går inte att blunda för favoritskapet inför matchen mellan Södertälje SK och Mora IK i Hockeyallsvenskan. Det öppnar för ett spel på 1×2-marknaden.

SHL har spelledigt under onsdagen, men Hockeyallsvenskan bjuder på fem heta matcher. Vårt fokus hamnar såklart på den inhemska ishockeyn och matchen mellan jumbon Södertälje SK och det gästande topplaget Mora IK.

En snabb titt på tabellen vittnar om styrkeförhållandet mellan lagen. På ena sidan har vi seriens klart svagaste lag, som efter 22 matcher samlat ihop 24 poäng och släppt in 71 mål. Just den defensiva biten har varit det stora problemet för laget, som i ärlighetens namn har en trupp som balanserar på gränsen till att platsa på den här nivån.

Mora IK å sin sida har bara tre poäng upp till serieledande BIK Karlskoga. Det är den fina formen under den andra halvan av säsongen så här långt som banat väg för den fina tabellplaceringen. Märk väl att laget har ynka en förlust på sina åtta senaste matcher. Formstarka, må vi säga.

Här hittar vi ett rakt spel

I vår värld finns det ett tydligt favoritskap här. Det är inte bara tabellplaceringen och formen som talar för Mora. Södertälje vann visserligen mot Modo förra veckan, men har i övrigt haft väldigt tungt på hemmaplan på sistone. Allra tuffast har laget mot lag i toppskiktet av tabellen.

Hos Unibet betalar den raka ettan fina 2,25 gånger pengarna. Det är ett odds vi förväntas oss kommer sjunka rejält innan matchstart. Det ska sägas att Södertälje vann mot Almtuna borta senast, men den energin som den segern gav lär inte räcka för att rubba ett hungrigt Mora. Inte ens det faktum att Axel Blomqvist väntas vara tillbaka i matchtruppen får oss att ändra vår uppfattning.

Den raka tvåan spelas alltså till 2,25 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Mora IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 30/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: