Speltips, Soeda – Dolgopolov 27/7: Det här bör bli en ensidig historia

Simon Pålsson Publicerat: 27 juli 2015

ATP Atlanta drar igång under måndagen och Alexandr Dolgopolov är en av turneringens favoriter. Vi har hittat ett fint spel i ukrainarens första match.


Alexandr Dolgopolov, John Isner och Marcos Baghdatis är bara tre av flera heta namn som finns med i line-upen till ATP Atlanta. En av turneringens stora favoriter kommer att vara ukrainaren Alexandr Dolgopolov som faktiskt spelat en fin tennis under året och sett vass ut även under början av sommaren.

I sin första match tar sig Dolgopolov an japanen Go Soeda, en spelare som alls behöver vara en enkel nöt att knäcka. Japanen har sprattlat till förr, men är med det sagt en, med världselitens mått mätt, tämligen medioker tennisspelare. Japanen ligger och harvar kring 100-strecket på rankingen och har en toppnotering på ynka 47, att jämföra med Dolgopolov som faktiskt varit rankad 13 som bäst.

Det var för tre år sedan och det känns som att 30-åringen, som fått delar av de senare säsongerna förstörda av skadebekymmer, har hittat tillbaka till delar av sin fina tennis igen. Just nu är ukrainaren inte rankad mer än 76, men spelar samtidigt en tennis som vittnar om att han hör hemma betydligt högre än så.

Vi tror på raka vägen till andra omgången

Trots att båda spelaren funnits på ATP-touren under många år har de enligt våra uppgifter aldrig stött på varandra tidigare. Det finns en del likheter mellan spelare, bland annat att de båda tillhör den något kortare skaran av tennisspelare. 180 centimeter Dolgopolov mot 178 centimeter Soeda.

Det är dock inte bara de två centimeterna som Alexandr Dolgopolov har till godo mot Go Soeda. Han är även en klart bättre tennisspelare ur flera aspekter, där servandet och slagstyrkan – eller snarare precisionen i slagen – är huvudstyrkan. Vi är övertygade om att Dolgopolov kommer att ta tag i den här matchen från start och då orkar Soeda inte stå emot.

Oddsen på ukrainaren är väldigt låga inför matchen, som sig så bör. Att vi får hela 1,60 gånger pengarna på en 2-0-seger för Dolgopolov är dock spelbart. Vi tror att det blir raka vägen till andra omgången för ukrainaren och tackar Betway för den förmodat höga räntan på våra pengar.

Du missar väl inte Super Lenny? Nya på den svenska marknaden och här för att stanna. Prova Super Lenny och få en bonus i samarbete med Spelbloggare. Klicka här och få bonusen på 500 kr när du registrerar dig!

Speltips:

Speltips:  Alexandr Dolgopolov 2-0
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (500 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 22:00, måndag 27/6
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Go Soeda  4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
0-2  1,60 betway logo
Alexandr Dolgopolov  1,20 williamhill logo
Över 20,5 game  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 20,5 game  1,81 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: