Speltips, Southampton – Manchester United 20/9: En klar måltrend fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 20 september 2015

Instruktionerna är klara för Southampton inför söndagsbataljen mot Manchester United: attack, attack, attack! Målspel testas.

St. Marys Stadium är platsen, med två tänkbara toppkonkurrenter på vardera sida. Southampton kan förstås inte vara nöjda med sina sex pinnar på fem matcher och skulle vid händelse av en torsk kunna se hur toppen redan nu drar ifrån.

Ojämna har man varit, Southampton. Visat bra intentioner i vissa matcher och perioder – inte minst i 3-0-vinsten hemma mot Norwich – men det det finns mer att hämta. Mycket mer. Ett fall framåt senast, när man spelade 0-0 borta mot West Bromwich. Lite uddlöst, försvarsspelet dock klart bättre än det tidigare varit.

Gyllene möjlighet för Manchester United att sätta press på sin lokalkonkurrent i toppen, City. Flera tapp för konkurrenterna i närheten och för att avståndet inte ska bli alltför stort upp till kullen redan nu, så vore en trea att föredra. Givetvis.

Lite osäker formstatus, dock. Uddamålstorsk i CL mot holländska PSV i veckan, däremellan en stabil 3-1-vinst över Liverpool och innan dess ännu en förlust, då borta mot Swansea. Svårt att veta var vi har United, framförallt på bortaplan.

Stor målpotential

– Det är en bra match att visa att vi kan spela anfallsspel och skapa målchanser.

Citatet ovan är alltså från Southamptontränaren Ronald Koeman, till klubbens officiella hemsida. Låter väl som det brukar: optimism, optimism. Peppar, peppar. Men här är det precis just så. Southampton har inte sprudlat offensivt, men möter nu ett Manchester United som kommer vilja dansa en intensiv dans här. Ett United som haft stora defensiva bekymmer.

Mot PSV var United rentav usla bakåt. Det som verkade så stabilt i början av spelåret, verkar raserat. I alla fall för tillfället. På det är också ytterbacken Luke Shaw borta. Ingen jätteförlust defensivt, men att rotera runt i backlinjen är sällan att föredra.

Southampton är främst kända för sina defensiva kvalitéer och på pappret ser det bra ut även nu, men prickfritt? Absolut inte. United ska vara kraftfulla nog att få in åtminstone en balja.

I sex av de sju senaste inbördesmatcherna har det blivit mål åt båda håll. Fortsätter så? Till dubbelt betalt är hur som helst känslan att värdet finns där.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 20/9
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Southampton 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,30 betsson logo
Manchester United 2,50 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,65 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: