Speltips, Southampton – Midtjylland 20/8: Domarfokus

Spelbloggare Publicerat: 20 augusti 2015

Från vår sida är det kortfokus när Southampton möter Midtjylland play off-rundan mot Europa League. Domaren tvekar oftast inte på att höja korten ur fickan och ett överspel är på sin plats.

Förra årets succé innebär att Southampton nu får spela i Europa League för första gången sedan 2003 och här i kvalet är man som en av de starkaste deltagarna, i alla fall på pappret. Svek gjorde de inte heller i den tredje rundan, vilken man hoppade direkt in i, och över två matcher skrevs slutresultatet 5-0 mot Vitesse.

Mindre bra har det sett ut i Premier League. Efter två spelade matcher står ”The Saints” på en pinne, vilken plockades i premiären borta mot Newcastle. Ett helt okej resultat, men nu senast åkte man på en tuff 0-3-förlust hemma mot Everton. Som resultatet visar på, var det också en katastrofal prestation.

Mycket ska till för att Midtjylland ska kunna ställa till med en skräll här. Man är på en helt annan – klart sämre – nivå än sina motståndare och även om den danska förstadivisionen håller okej nivå är det inte ofta som lagen därifrån kan utmana speciellt långt ute i Europa.

Eftersom Midtjylland vann serien förra året kvalificerade dem sig till CL-kvalet, men efter att ha skickat ut slagpåsen Lincoln Red Imps tog det sedermera slut mot APOEL på färre gjorda bortamål, trots att själva bortamatchen faktiskt vanns. Snöpligt värre och oflyt hade man också med lotten hit; att få möta just Southampton.

15/19 över linan

Resultatspelen fångar inte mitt intresse här. Om jag skulle vara tvungen att välja sida, skulle mina polletter investeras i bortaskrällen. Exempelvis finns Midtjylland draw no bet till 9,0 gånger pengarna hos Mybet och det kan eventuellt finnas lite värde i de siffrorna.

Hur som helst. Istället – kortfokus. Tycker att kortlinan är felsatt här och borde pushas uppåt med 0,5 från 3,5-linan som nu är presenterad av Bet365, om siffrorna ska vara jämnt fördelade på över- och underspelet.

En av Southamptons två kvalmatcher har klivit över linan och tre av Midtjyllands fyra likaså. Rätt säker på att de danska gästernas främsta fokus kommer vara på att först – hålla nollan. Spricker den – hålla siffrorna nere. Därefter se vad man kan hitta på – på hemmaplan. Att tillta lite tjuvnyp kan säkert vara en del av planen.

Först och främst handlar det dock om – domaren. Clement Turpin är det som fått äran att lunka runt med visselpipan på St. Mary’s Stadium och fransmannen tvekar sällan på att dra upp korten ur fickan, varken ost- eller tomatskivorna. På hans 19 senaste dömda EL- och CL-matcher har han visat det röda kortet tio gånger och 3,5-linan passerats i 15 av dessa.

Över 3,5 kort smakar extremt bra till 1,90x och synas med glädje.

Bet365 räknar det röda kortet som två i statistiken. Tre stycken är därmed maxsumman för en och samma spelare.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 20/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Southampton 1,36 williamhill logo
Oavgjort 5,25 mybet logo
Midtjylland 11,00 mybet logo
Över 2,5 mål 1,73 betway logo
Under 2,5 mål 2,08 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: