Speltips, Southampton – Swansea 1/2: Målrikt på Saint Mary’s?

Spelbloggare Publicerat: 31 januari 2015
southampton swansea 1/2
Foto: Bildbyrån

Southampton jagar en plats till nästa CL-upplaga och kan peta ner Manchester United från tredjeplatsen vid en trea mot Swansea vars statistik inte är speciellt imponerande på bortaplan.

Förra veckan bröts Southamptons förlustfria streak på åtta matcher (6-2-0) mot Crystal Palace i FA-cupen, trots att en till stora delar ordinarie startelva ställdes ut. 2-3 skrevs förlustsiffrorna och försvarsspelet i den första halvleken var rentav katastrofalt.

Annars har man gjort många bra prestationer på sistone, bland annat vunnit mot Arsenal, United och kryssat mot Chelsea. Att man skulle falla in i en formdipp finns det inte mycket som tyder på.

Defensivt är Southampton, enligt statistiken, bäst i serien. På 22 matcher har 16 mål släppts in, fyra färre än Chelsea. Det talar självklart emot att Swansea skulle lyckas måla här, men båda ordinarie balansspelarna på mittfältet, Wanyama och Schneiderlin, är skadade och står utanför truppen. De har missat två matcher och på dessa har man åkt på fyra baklängesmål.

Söndertrasslade mittfält

Swansea har sett extremt usla ut de senaste 180 minuterna. Hemma mot Chelsea i mitten av månaden, släppte man in hela fem baljor och mot Blackburn i cupen – tre stycken. Oroande siffror.

Laget huserar i mitten av tabellen, utan hot underifrån eller möjligheter att lyfta speciellt många placeringar. Man är offensivt inställda och i deras seriematcher har det i snitt blivit 2,55~ mål per match. Det brukar sällan bli poäng mot de bättre lagen, men en balja lyckas man oftast kunna peta in.

Tre spelare saknas på mittfältet – Sigurdsson, Routledge och Yueng Ki. Med två söndertrasslade mittfält kan det svänga snabbt åt båda håll. Tror bestämt att vi kommer få vittna en målrik batalj på Saint Mary’s Stadium. 2/3-1.

Kombinationsspelet över 2,5 mål och BLGM spelas till 2,75 gånger pengarna hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Southampton 1,62 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Swansea 7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,15 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:00, 1/2
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson