Speltips, Spanien – Slovakien 5/9: Orimligt stor hemmafavorit

Simon Pålsson Publicerat: 5 september 2015

Ett olidligt spännande och viktigt möte väntar mellan Spanien och Slovakien under lördagskvällen. Frågan är om inte hemmalaget blivit en lite väl stor favorit inför matchen?

Slovakien har gått som tåget under EM-kvalet och toppar i skrivande stund grupp C med 18 poäng på sex matcher. Det betyder alltså att laget tagit sex raka segrar så här långt, något som förmodligen förvånar många. Slovakien har dock konsekvent visat att man är ett starkt lag och att man, bevisligen, har förmågan att slå alla lag.

Trots att man alltså har full pott med fyra omgångar kvar är risken att man missar EM fortfarande ganska stor. Tabelltoppen är nämligen oerhört jämn. Vi hittar nämligen Spanien på 15 poäng och Ukraina på 12 poäng. Det betyder att en eventuell förlust mot Spanien, samtidigt som Ukraina vinner hemma mot Vitryssland, skulle innebära att Slovakien är farliga tre poäng från att tappa en av två direktplatser till EM.

Med andra ord är matchen mot Spanien under lördagen av yttersta vikt. Att man spelat bländande hittills under kvalet räcker inte – det är nu det är upp till bevis. Föga förvånande ser spelbolagen hemmalaget som stora favoriter, men det är nästan löjligt hur höga odds som dukas upp.

Spanien har inte tokimponerat

Inte nog med att man alltså förlorat borta mot Slovakien, det spanska landslaget har haft svårt att imponera under hela EM-kvalet. Trots det har man tagit 15 poäng av 18 möjliga och har nu ett guldläge att ta sig upp i tabelltoppen. Spelmässigt har det dock haltat, åtminstone mot de lite bättre nationerna.

Inför hemmamatchen mot Slovakien måste Spanien helt enkelt vinna, men känslan är att många tar ut segern i förskott. Att vi får 4,50 gånger pengarna på X2 i matchen är nästan löjligt högt och visar på en väldigt dålig värdering från spelbolagen. Slovakien har konsekvent genom hela kvalet visat att man är att räkna med och i den här matchen kommer man att göra allt för att inte förlora.

Vi riktar dock blickarna mot ett litet annat håll och hittar ett annat odds som är på tok för högt. Slovakien +1,5 asian handicap till 2,00 gånger pengarna hos Titan Bet är även det väldigt högt. Vi vinner alltså om slovakerna tar poäng eller förlorar med uddamålet. Extra bra känns spelet med tanke på att Spanien bara slog Ukraina med 1-0 på hemmaplan. Inte ska väl Slovakien vara sämre än så?

Speltips:

Speltips:  Slovakien +1,5 asian handicap
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (UNIK BONUS: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, lördag 5/9
TV:    kanalnio logo(TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Spanien  1,29 ladbrokes logo
Oavgjort  6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Slovakien  15,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,82 redbet logo
Under 2,5 mål  2,07 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: