Speltips Spanien – Sverige 15/1: Handbolls-EM

Martin Efvergren Publicerat: 15 januari 2022

Sverige ställs mot Spanien i en tidig gruppfinal i herrarnas EM i handboll. Matchen spelas lördagen den 15 januari 2022

Spanien – Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I handbolls-EM 2022 i Slovakien och Ungern har Sverige hamnat i grupp E tillsammans med Spanien, Bosnien-Hercegovina och Tjeckien. Sverige och de regerande Europamästarna Spanien gäller som favoriter i gruppen och de båda vann också sina respektive premiärmatcher i torsdags.

De svenska handbollsherrarna svarade för en övertygande insats när man tog sig an Bosnien-Hercegovina i den första gruppspelsmatchen. Man fick matchen dit man ville från start, mycket tack vare ett solitt försvarsspel.

Sverige vann till slut matchen med siffrorna 30-18, det vill säga hela 12 måls marginal. Man kunde också kosta på sig att rotera laget på ett flertal i positioner i den andra halvleken.

För Spaniens del blev premiärmatchen mot Tjeckien en betydligt jämnare tillställning. Spanien var klara favoriter inför den här matchen men tjeckerna stod upp väl och var inte långtifrån att ro hem en skräll. Spanien hade emellertid ett litet övertag hela matchen och kunde till slut vinna med 28-26.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige kan gå hela vägen

Efter Danmark så gäller Sverige som en av de främsta favoriterna inför den här EM-turneringen. Spanien är dock regerande mästare, men har gått igenom något av en generationsväxling och får ses som lite mer av en outsider till att gå hela vägen den här gången.

När Sverige och Spanien senast möttes i slutspelet i OS i somras var det emellertid Spanien som drog det längsta strået. De vann då med siffrorna 34-33. Faktum är att Spanien har vunnit de åtta senaste mötena mot Sverige. Senast Sverige besegrade Spanien var i en träningsmatch 2014.

Sverige har med andra ord haft svårt mot Spanien, men inför den här matchen gäller man som favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på att Sverige vinner ger omkring 1.64 gånger insatsen.

Mycket talar för att Sverige har goda chanser att bryta ner spanjorerna den här gången. De såg klart vassare ut i sin premiärmatch mot Bosnien-Hercegovina än vad Spanien gjorde i sin. På pappret förfogar förbundskapten Glenn Solberg över ett väldigt starkt lag med ytterst få svagheter.

Jag tror att Sverige vinner den här matchen med viss marginal och mitt spel blir därför Sverige -1.5 (asian handicap) till 1.92 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -1.5 (asian)
Odds: 1.92
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, lördag 15 januari 2022
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: