Speltips, Sparta Prag – Växjö Lakers 17/1: Hett returmöte i CHL

Simon Pålsson Publicerat: 16 januari 2017

Det är dags för returmöte i CHL-semifinalen mellan Sparta Prag och Växjö Lakers. Matchen spelas på tjeckisk mark, med start klockan 18:30. Vi har hittat ett fint speltips inför matchen.

Att Frölunda tar sig till ännu en CHL-final känns så gott som klart. Göteborgarna har en komfortabel ledning med sig till sitt returmöte. Vilket lag som väntar i finalen är dock oklart i nuläget.

Det lag som nu sitter i förarsätet är tjeckiska Sparta Prag, som tog en 2-1-seger i det första semifinalmötet med Växjö Lakers. Den matchen spelades dessutom på svensk mark, vilket betyder att Växjö Lakers nu måste vända på steken nere i Tjeckien.

Å andra sidan är 2-1 inget större underläge att vända på. Det här är snarare en väldigt öppen historia fortfarande, den känslan har vi starkt. Därför är det med stor spänning vi slår oss ner i tv-soffan för den här matchen.

Växjö Lakers borde få till en bättre prestation

Vad som faktiskt talar för Växjö Lakers är att de är inne i en väldigt bra period, med över tio raka vinster i det inhemska ligaspelet. Faktum är att förlusten mot Sparta Prag förra veckan var den första niten som laget åkte på sedan inledningen av december månad. Det tyder trots allt på en väldigt fin form.

Därtill studsade laget tillbaka väldigt bra efter CHL-förlusten. Frölunda och Leksand besegrades båda två med 4-1 hemma i Växjö, något som verkligen tyder på en styrka hos detta Lakers.

Sparta Prag går också bra i ligaspelet, men tre förluster på de sju senaste ligamatcherna bevisar ändå att huvudstadslaget går att slå. Det är någonting som svenskarna förmodligen har med sig till returmötet. Tillsammans med den väldigt goda formen talar det trots allt för att Växjö har en ganska god chans att vända här.

Därför spelar vi X2 (oavgjort/Växjö Lakers vinner) till 1,75 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor). Ett oavgjort räcker inte för att rubba tjeckerna, men vår känsla är att Växjö åtminstone kommer att vara nära här. Att de skulle förlora två raka matcher ser vi som mindre sannolikt.

Speltips:

Speltips:  X2 (Oavgjort/Växjö Lakers vinner)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, tisdag 17/1
TV:   eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: