Speltips Spezia – Lazio 14/4: Ska städas av

Axel Sjödin Publicerat: 14 april 2023

Lazio har en bra chans att koppla ett starkt grepp om andraplatsen då de gästar Spezia under fredagskvällen.

Spezia - Lazio

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Ett tag efter VM såg drömmarna om Champions League ut att rinna ut i sanden för Lazios del, efter en rad svaga insatser i matcher där de var klara favoriter. Lazio var ett av de lag i Europa som hade tappat flest poäng från en ledande position, men Maurizio Sarri har lyckats vända utvecklingen och nu ser Lazio oerhört starka ut.

Lazio är nu obesegrade i sju raka ligamatcher, varav de har vunnit sex av dessa, och är i väldigt fin form. Det som imponerar mest är att de bara har släppt in ett enda mål och att de har hunnit besegra Napoli, Roma och Juventus under samma period.

Segern mot Juventus förra helgen var verkligen ett styrkebesked, då det är en klubb som Lazio väldigt sällan plockar poäng mot. Den var dessutom väldigt välförtjänt och Mattia Zaccagni klev återigen fram och avgjorde en stormatch för Romklubbens del.

Lazio har vind i sina segel nu och har hela fem poäng ned till Roma på tredjeplatsen; sju till Inter på sjunde. De är nu i förarsätet i kampen om Champions League-platserna bakom Napoli och är klara favoriter till att säkra ännu en trepoängare nu på fredag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spezia närmar sig en bottenstrid

Hemmalaget Spezia kan däremot knappast påstås vara i någon toppform då de bara har vunnit en av sina tolv senaste matcher i ligaspelet. Bisarrt nog så kom den segern hemma mot Inter för drygt en månad sedan, vilket Lazio säkerligen är tacksamma över.

Det är inte mycket som pekar på att Lazio kommer att gå in i samma fälla, även om de också lyckades få med sig en poäng borta mot ett formstarkt Fiorentina i den förra omgången. Spelmässigt så har det inte sett bra ut för “svenskklubben” nere i Italien, med Emil Holm och Albin Ekdal i truppen. Då Hellas Verona tog tre poäng senast så har avståndet ned till strecket minskat till fyra poäng och ifall de inte växlar upp så kan de mycket väl bli indragna i en nedflyttningsstrid.

När dessa båda klubbar möttes i Rom i höstas så körde Lazio över Spezia med klara 4-0. Riktigt de siffrorna förväntas det kanske inte bli här, då Spezia har täppt till defensiven något på senaste. Det gäller emellertid även Lazio, som har släppt in minst antal mål i Serie A och som bara har släppt in ett mål på deras sju senaste ligamatcher.

Sarri är knappast en tränare man förknippar med en stark defensiv, men han har visat att han kan anpassa sig till spelarmaterialet. Det finns spelvärde i den raka tvåan här för den som föredrar det, men vi väljer att kombinera en Lazio vinst med att de inte släpper in mål för 2.66 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lazio vinner mot noll
Odds: 2.66
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 14 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo