Speltips, St. Johnstone – Celtic 15/5: Uppdukat för skräll

Spelbloggare Publicerat: 15 maj 2015

St. Johnstone är de enda som vunnit över Celtic under 2015 i Premiership. Kan de återupprepa prestationen hemma på McDiarmid Park? Här följer vårt speltips.

Celtic är sedan en bra tid tillbaka klara vinnare av skottska Premiership för fjärde året i följd och dominansen ser bara ut att bli större för varje år som går; just nu har man 14 pinnar ner till tvåan Aderbeen med två matcher kvar att spela.

Efter den oväntade cupsemifinalstorsken mot Iverness CT, står man på fyra vinster efter varandra, varav nollan hållits i tre av dessa. Det är få som kan rå på Celtic i Skottland, även om missarna kommer då och då.

Ja, St. Johnstone är faktiskt de enda som lyckats plocka en trea mot Celtic i seriespelet under 2015 – och det på bortaplan. Missade själv matchen, men rapporter talar om vilken fantastisk defensiv insats laget gjorde, vilket 1-0-resultatet tyder på – det är den fjärde gången Celtic blivit nollade i årets serieupplaga.

Trots att Johnstone bara fått oavgjort i de två senaste matcherna, som båda spelats på hemmaplan – ser formen bra ut. Innan dess hade man två vinster efter varandra och motståndet har varit rejält tuffa ändå. Formstarkt mot formstarkt, alltså.

Ändrar i startelvan

Nu är det ändå en del faktorer som talar för att värden ska kunna fixa ett bra resultat, trots att Celtic såklart är klart bättre på pappret. Minnena från inbördesbortavinsten förförra månaden är fortfarande färska och man vet, i alla fall, på förhand hur matchen ska utföras.

Sedan – motivationsnivån. Johnstone parkerar för tillfället på femteplatsen, men bara målskillnaden skiljer dem från fyran Dundee United. Blir en tuff kamp mellan dessa om platsen när två matcher återstår och det är absolut inte på tal om att experimentera i startelvan. Ja, det skulle för den delen inte hända oavsett tabellposition mot Celtic. Alltid en stor grej att möta dem.

– Det har varit en storartad säsong. Garanterat att sluta som femma är någonting att vara stolta över, men vi har inte gett om hoppet om fjärdeplatsen, säger tränaren Tommy Wright enligt BBC Sport.

Celtic har absolut ingenting, ja, förutom prestigen, att spela för och oavsett hur det låter utåt, i intervjuer och liknande – kliver man ändå in med en lättsam inställning till matchen och det kan straffa sig på resultattavlan. Dessutom har tränaren deklarerat att man kommer förändra lite i startelvan.

Värden står med en hel trupp, bortsett från avbräcket på kaptenen Dave Mackay och bör med rådande förutsättningar kunna pressa Celtic in i det sista på McDiarmid Park, eller kanske till och med plocka poäng?

Hur som helst, St. Johnstone +1,5 mål asian spelas till 1,81x hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips: St. Johnstone +1,5 mål asian
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Fredag 20:45, 15/5
TV / Stream:  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
St. Johnstone 9,00 williamhill logo
Oavgjort 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Celtic 1,37 mybet logo
Över 2,5 mål 1,85 mybet logo
Under 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: