Speltips St. Louis Blues – Vegas Golden Knight 23/11: Många borta!

Oskar Jörnevik Publicerat: 22 november 2021

Tisdagen den 23 november 2021 är det hemmalaget St Louis Blues som tar emot Vegas. Det är ett skadeskjutet bortalag som kommer till spel.

St Louis Blues - Vegas Golden Knights

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget från St. Louis har gjort en fullt godkänt start av årets NHL-säsong. Efter 17 spelade matcher har hemmalaget fått ihop 20 pinnar, vilket gör att dom ligger ganska säkert på en slutspelsplats. Formen är dock väldigt svag hos hemmalaget, då man endast har en seger på senaste sex matcherna. Har dock varit spelmässigt bättre i alla sex och skjutit över 30 skott på mål i dessa matcher, alltså är det inga fel på spelet. St Louis är ett lag som är som bäst när det gäller som mest, mycket tack vare deras spelartrupp som har allting som behövs för att vinna ett Stanley Cup igen, som man gjorde 2018/2019.

Gästerna från Las Vegas har inte funnits längre än 2017, men har på fyra NHL-säsonger gått till slutspel i alla år. Var till och med framme i final det första året man skapades. Går mot sitt femte raka slutspel i år och har som hemmalaget gjort, en fullt godkänt start av säsongen. Det är mycket tack vare sina senaste matcher där man har fem segrar på sina sex senaste matcher. Noterbart är att man lirat alla dom sex matcherna hemma i Nevada. Alltså var det över tre veckor sedan man spelade en match på bortais.

Hemmalaget har egentligen bra siffror rakt igenom, snittar en bra bit över tre mål per match och släpper in en bra bit under tre. Special teams är något som hemmalaget är bra på, har ett powerplay som ligger på 22%, allt över 20% är godkänt. Spelet i boxplay är också godkänt, en % på 80.9. Gästerna då? Har ett ungefärligt snitt på gjorda mål framåt, men har släppt in mer mål än hemmalaget. Har dock ligans näst sämsta powerplay, gör endast mål på 12% av sina powerplay chanser.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan sakna upp till 10 man!

Nikkola och Schenn kommer att missa matchen för Blues. Det är två gubbar som laget klarar sig utan galant. Det är två överrraskningar som ligger etta och tvåa i interna poängligan. Jordan Kyrou är etta och Robert Thomas är tvåa. Vladimir Tarasenko har på sina 17 fighter stått för fullt godkända 7+7. Blues har en mycket bra backsida där Torey Krug och Colton Parayko lyfter mycket istid. Jordan Binnington är en bra förstamålvakt, men det är finnen Ville Husso som gjort det bäst, 98% på två spelade matcher.

Gästerna har massor av skador och sjukdomar i laget, upp till tio man kan missa matchen och det är inga dussinspelare. Jack Eichel, William Karlsson, Jonathan Marchessault och Max Pacioretty är några av namnen. Chandler Stephenson är den som gjort det bäst så här långt för gästerna. Reilly Smith är också en spelare att hålla koll på för hemmalaget. Mark Stone har på sex matcher gjort sex pinnar. Har även som Blues en bra backsida, där många av backarna gör pinnar. Shea Theodore, Alex Pietrangelo och Nicolas Hague är dom som lyckats bäst i poängprotokollet. Robin Lehner är en bra målvakt.

Nej, med tio man borta mot ett starkt hemmalag ska det inte kunna gå. Spelet blir ML Blues, vilket ger ett bra odds. Det var över tre veckor sedan Vegas var på bortais, då man många mer spelare tillgängliga. Jag tror inte att Vegas håller koll på Blues fina offensiv och detta borta gå att lösa för Blues. Lycka till!

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Blues ML
Odds: 1.78
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 02.00, tisdag 23 november 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: