Speltips, St. Mirren – Celtic 3/4: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2015

st mirren celtic 3/4Vi har botten mot toppen i skotska Premiership när jumbon St. Mirren får besök av serieledande Celtic – och vi testar ett hörnspel till 1,83x.

Råder total klasskillnad här. Celtic har dominerat den skotska fotbollen sedan antagonisten Rangers gick i konkurs 2012; nu toppas serien med fem pinnar ner till Aberdeen, trots en match mindre spelad. Förstaplatsen kan i praktiken säkras nu och den chansen tror jag att de kommer ta, men inte ens för Celtic räcker 1,22x på bortaplan, oavsett vem motståndaren i Premiership är.

Man har både vunnit och hållit nollan i de tre senaste matcherna. Senast sattes fyran Dundee United på plats med 3-0 hemma i Glasgow. Svenske U21-stjärnan John Guidetti fick chansen från start och gjorde också en balja. Fortsatt förtroende nu, månne? Kan dock bli svårt med tanke på att anfallskonkurrenten Anthony Jones är tillbaka från sin avstängning.

För St. Mirren är situationen värre. Man är sist i tabellen och förlorat fem av de sex senaste matcherna. Inte mycket ljusglimtar på sistone. Förra veckan reste man till Perth, i hopp om att kunna ställa till det för St. Johnstone – men prestationen var mindre bra och förlustsiffrorna skrevs 0-2.

Värde på hörnmarknaden

Nej, här vågar jag, som nämnt, inte testa mig på något resultatspel. Oddsen tilltalar inte mig alls, även om det finns en hyfsad möjlighet att Celtic vinner det här med minst tre-fyra baljor.

Istället blickar jag mot hörnmarknaden. St. Mirren kommer låta hörnmaskinen Celtic föra dansen helt och hållet, som i vilken hemmamatch som helst. När lagen möttes på Celtic Park tidigare under säsongen hade man 64% av bollinnehavet och åtta hörnor skapades, lär vara liknande siffror här.

Celtic har nått först till sju hörnor i samtliga av de åtta senaste inhemska matcherna. Här får vi 1,83x för att de ska göra det mot en tabelljumbo helt utan självförtroende, som kommer backa hem med allt manskap i ett desperat försök att kriga sig till ett oavgjort resultat. Synas med en insats strax över medel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
St. Mirren 15,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Celtic 1,22 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,55 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Först 7 hörnor: Celtic
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:45, 3/4
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson