Speltips St. Pauli – Dortmund 18/1: Tyska cupen

Martin Efvergren Publicerat: 18 januari 2022

St. Pauli ställs på svåra prov i den tyska cupen då man gästas av Borussia Dortmund. Matchen spelas tisdagen den 18 januari 2022 med avspark kl 20:00.

St. Pauli – Dortmund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har bara blivit två kryss och en förlust i de tre senaste seriematcherna för St. Pauli. Alltjämt är man dock fortsatt etta i 2. Bundesliga. Efter 19 spelade matcher toppar man tabellen, en poäng före Darmstadt.

St. Pauli avslutade förra året med en förlust med hela 3-0 borta mot Holstein Kiel. Efter ett längre juluppehåll återstartade ligan i helgen. Man tog då emot Erzgebirge Aue och lyckades då, med nöd och näppe, få med sig en poäng efter att man kvitterat till 2-2 på tilläggstid.

Tabellettan i 2. Bundesliga ställs nu alltså mot tvåan i Bundesliga då Borussia Dortmund gästar i DFB Pokal.

Dortmund fick en komfortabel resa i fredags då man, utan problem, kunde vinna hemma mot Freiburg med 5-1. Även Dortmund avslutade förra året med en förlust, men man har nu inlett det här året med två segrar.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Borussia Dormund övertygade när man inte gav, ett annars bra, Freiburg någon som helst chans i fredags. Man dominerade matchen från början till slut och kan man fortsätta på den vägen bör man ha goda chanser mot 2. Bundesliga-motstånd.

St. Pauli ser visserligen ut att vara på god väg att ta sig tillbaka till förstadivisionen, men det är många matcher kvar att spela och trenden är något vikande. Man föll nyligen mot tabelltvåan Darmstadt med hela 4-0 och det har alltså bara blivit två poäng på de tre senaste seriematcherna.

I Hamburg-laget St. Pauli huserar två svenskar. Eric Smith, tidigare IFK Norrköping, har gjort 11 seriematcher och Sebastian Ohlsson, tidigare IFK Göteborg, har bara spelat i fem ligamatcher. Lagets främsta offensiva hot är österrikaren Guido Burgstaller som gjort 14 ligamål så här långt.

Frågan är nu väl man står sig mot ett motstånd av Borussia Dortmunds kaliber. Min bedömning är att St. Pauli sannolikt kommer att få det tufft. Det kan förstås tänkas att Marco Rose kommer att rotera på några positioner, men bredden finns för att ändå hålla nivån uppe.

Jag tror att Dortmund kommer att vinna den här matchen med viss marginal. Mitt spel blir därför Dortmund -1.5 (asian handicap) till 2.02 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dortmund -1.5 (asian)
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 18 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: