Speltips, Stan Wawrinka – Jo-Wilfried Tsonga 24/1: En nagelbitare att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2017

Det står väldigt mycket på spel i Australian Opens femte omgång, där Stan Wawrinka ska försöka slå ut Jo-Wilfried Tsonga. Här väntar förmodligen en riktig nagelbitare.

Det börjar dra ihop sig ordentligt i Australian Open. Stan Wawrinka och Jo-Wilfried Tsonga gör upp i ett på förhand extra viktigt möte. Vinnaren här har nämligen väldigt goda möjligheter att gå hela vägen eftersom både Andy Murray och Novak Djokovic redan är utslagna.

I skrivande stund är det förmodligen Roger Federer som får ses som den största favoriten att knipa ännu en Grand Slam, men det faktum att världens två bäst rankade spelare inte längre är med i turneringen öppnar ju upp för flera outsiders. Stan Wawrinka och Jo-Wilfried Tsonga kan mycket väl vara vara två av dessa, tillsammans med bland andra Milos Raonic.

Precis som för flera toppspelare i den här turneringen har det dock sett lite kämpigt ut så här långt för både Stan Wawrinka och Jo-Wilfried Tsonga. Båda spelarna har onekligen fått kämpa sig till en plats i turneringens andra vecka. Mot italienaren Andreas Seppi i fjärde omgången fick Stan Wawrinka i för sig med sig 3-0, men avgjorde samtliga set i tiebreak. Dessförinnan tappade schweizaren två set i första omgången mot Martin Klizan och ett set mot ojämna Viktor Troicki i tredje omgången.

Ett överspel hämtas här

Jo-Wilfried Tsonga har också tappat set i flera matcher. 3-1 har varit ett gångbart resultat så här långt för fransmannen, som dock sett väldigt stark ut i flera sekvenser av matcherna. Om han får spelet att stämma kan han mycket väl slå en lite darrig Stan Wawrinka här.

Vad som är kul inför just den här matchen – förutom att den som sagt gäller väldigt mycket – är att det här är två jämna spelare. Inte sällan får vi se riktiga nagelbitare till matcher mellan de båda. Stan Wawrinka har 4-2 i inbördes möten, men samtliga matcher har slutat med att båda spelarna tar minst ett set. Ofta får vi dessutom se långa set med tiebreaks.

Detta ligger till grund för vårt spel inför matchen. Över 40,5 game spelas till 1,85 gånger pengarna hos Bwin (250 kronor bonus). Känslan är att vi mycket väl kan stå inför en femsetare och en nagelbitare av episka mått. Det är åtminstone vår förhoppning.

Speltips:

Speltips:  Över 40,5 game
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 01:00, tisdag 24/1
TV:   eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo bet365 logoRegler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: