Speltips, Stan Wawrinka – Kei Nishikori 14/11: Vi hittar en vinnare

Simon Pålsson Publicerat: 13 november 2016

ATP World Tour Finals rundar av tennissäsongen 2016. Den första omgången i grupp A avgörs under måndagen. Först ut är matchen mellan Stan Wawrinka och Kei Nishikori.

Det är dags att runda av tennissäsongen.

Precis som vanligt avslutas säsongen med ATP World Tour Finals, där de bäst presterande spelarna under året gör upp om en sista titel. Här får vi bland annat se fighten mellan den nya världsettan Andy Murray och den tidigare så självklara nummer ett – Novak Djokovic. Åtta spelarna är indelade i två grupper, där de två bästa går vidare till semifinal.

Vårt fokus hamnar inledningsvis på den tidiga måndagsmatchen mellan Stan Wawrinka och Kei Nishikori. Här har vi en av många godbitar under den kommande veckan. Vid första anblick är det här en svårbedömd historia – som så ofta på den yttersta nivån – men vi tycker oss ändå ha hittat en trolig favorit.

Så här i slutet av säsongen finns det många sargade kroppar och många sargade psyken. Här handlar det egentligen om vem som orkar kräma ut det där sista. En prispott på 7,5 miljoner dollar hjälper säkert till att stimulera motivationen en aning också.

Kei Nishikori känns snäppet hetare

Att det här är två jämna spelare råder det ingen tvekan om. Stan Wawrinka har visserligen 4-2 i inbördes möten, men sedan 2014 är det 2-2 i matcher. Båda spelarna har en enormt bra högstanivå, men har svårt att prestera på max vecka ut och vecka in. Därför blir dagsformen så väldigt avgörande när de båda drabbar samman.

Vår känsla inför det här mötet är att japanen Kei Nishikori är snäppet hetare. Den mycket rörliga, energifyllda och intensiva Kei Nishikori är aldrig rolig att möta. Å andra sidan är han väldigt beroende av sin bollträff. På sina bra dagar, när han träffar bollen rätt, är han utan tvekan en av världens bästa. På hardcourt är han dessutom som bäst.

Båda spelarna har sett lite skakiga ut den sista månaden. Stan Wawrinka har tappat set i sex av sju raka matcher trots att han spelat mot spelare av betydligt lägre standard än vad han står inför den här veckan. Det är den här bristande formen, den slitna kroppen och Kei Nishikoris fina hardcourtsäsong som gör att vi tror på japansk seger här. Det raka spelet till 1,91 gånger pengarna hos William Hill (1 000 kronor) nyps.

Speltips:

Speltips:  Kei Nishikori vinner
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, måndag 14/11
TV:   cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: