Speltips, Stan Wawrinka – Marin Cilic 16/11: Vem orkar resa sig?

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2016

Efter förluster i den inledande omgången av ATP World Tour Finals är det nu kniven mot strupen för både Stan Wawrinka och Marin Cilic inför spelarnas match mot varandra. Klockan 21:00 väntas matchen dra igång i London.

Efter den första omgången av ATP World Tour Finals behöver både Stan Wawrinka och Marin Cilic resa sig. Båda spelarna förlorade nämligen den inledande omgången och är nu i stort behov av en vinst för att kunna ta sig till semifinal.

En förlust skulle betyda att spelaren i fråga inte kan nå semifinal i tennisårets sista tunga turnering. Därför väntar vi oss trots allt två taggade spelare, även om vi tycker oss se en skillnad i inställning mellan just Stan Wawrinka och Marin Cilic.

Stan Wawrinka åkte på en tung förlust mot Kei Nishikori i sin öppningsmatch. Det var egentligen aldrig något snack och japanen gjorde processen relativt kort med schweizaren.

Det ska sägas att Stan Wawrinka haft ett par tunga veckor – eller snarare en månad – fram till turneringen och ser allmänt sliten ut. Ett långt och belastande tennisår har varit ansträngande både fysiskt och mentalt. Det märks. Det fanns egentligen ingen spelmässig ljusning i matchen mot Kei Nishikori och just nu pekar inte mycket mot en uppryckning från schweizarens sida.

Marin Cilic har visat fin form på sistone

För kroaten Marin Cilic har den senaste perioden varit helt annorlunda. Inte nog med att kroaten knep titeln i Swiss Indoor Basels – där han för övrigt slog Kei Nishikori i finalen – han har också tagit ett par tunga skalper. Vinsten mot Novak Djokovic i den senaste Mastersturneringen var en rejäl fjäder i hatten och lär ha fyllt Marin Cilic med en hel del självförtroende.

I den första omgången i ATP World Tour Finals åkte kroaten på en komfortabel förlust mot den heta världsettan Andy Murray, som såg väldigt beslutsam och stark ut. När han är på det humöret går han knappt att stoppa. I ärlighetens namn kom Marin Cilic aldrig nära, men det fanns ändå vissa sekvenser i spelet som såg lovande ut. Mot en betydligt mindre rörlig spelare – Stan Wawrinka – lär hans fortsatt formstarka tennis (hoppas vi) bli mer vägvinnande.

I vår värld är Marin Cilic favorit här. Spelbolagen är på vår sida och oddsen lär sjunka. Det kan inte ha undgått någon att Stan Wawrinka ser svag ut för tillfället. I vanliga fall vore han klar favorit här. Vi spelar hur som helst Marin Cilic att vinna till 1,90 gånger pengarna hos William Hill (1 000 kronor). Det lär sjunka.

Speltips:

Speltips:  Marin Cilic vinner
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 16/11
TV:   cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: