Speltips Stockport – Bolton 17/11: FA-cupen

Martin Efvergren Publicerat: 17 november 2021

Stockport County är underdog när man tar emot Bolton Wanderers i ett omspelsmöte i FA-cupen. Matchen spelas onsdagen den 17 november 2021 med avspark kl 20.45.

Stockport – Bolton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stockport County slutade på tredje plats i National League förra säsongen men lyckades inte kvala sig upp till League Two. Den här säsongen har man inte inlett lika bra, efter 14 spelade matcher står man på 21 poäng vilket ger en elfte plats i National League.

Det har bara blivit en seger på fyra senaste matcherna i ligan. I lördags såg man ut att gå mot segern hemma mot Bromley men bortalaget kvitterade till 1-1 på tilläggstid. Dessförinnan besegrade man emellertid Dover med klara 5-2.

I FA-cupen besegrade man Stamford med 3-0 i den första omgången. Därefter ställdes man så mot Bolton Wanderers på bortaplan för två veckor sedan i den andra omgången av FA-cupen. Den matchen slutade 2-2 efter att samtliga mål gjorts i den första halvlek, vilket innebär att det nu stundar ett omspel där Stockport har hemmaplansfördel.

Bolton Wanderers har, efter sin storhetstid på 00-talet, rasat i seriesystemet och befinner sig nu i League One. Detta efter att man förra säsongen slutat på tredje plats i League Two och därmed avancerade till League One.

Som nykomling i den här serien har man fått en ganska bra start på säsongen. Efter 17 spelade matcher har man tagit 22 poäng och ligger, precis som Stockport, på en elfte plats i ligan. Efter att man bara tagit en poäng på de fem föregående ligamatcherna lyckades man i helgen besegra Crewe Alexandra med 2-0 på hemmaplan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kvalitetsskillnad

I FA-cupen är detta Boltons första omgång där man alltså inte lyckades vinna mot Stockport på hemmaplan. Det skiljer en serie emellan de här båda lagen och det gör förstås Bolton Wanderers till favoriter. Hos spelbolagen ger ett rakt spel på bortalaget omkring 2.10 gånger pengarna.
Bolton har varit en klubb på nedgång under en längre tid men i och med avancemanget från League Two förra säsongen blåser det åter lite mer positiva vindar. Ian Evatt tog över som manager förra sommaren och lyckades alltså direkt ta upp laget till League One där man nu ser att bli ett mittenlag.

På så vis har Bolton ett visst momentum men i det här returmötet är det snarare Stockport som har det berömda momentumet på sin sida. De överraskade i det första mötet och har fortsatt allt vinna.

När de möttes för två veckor sedan blev det en väldigt målrik första halvlek. Stockports senaste matcher har alla bjudit på ganska många mål i båda riktningar och mycket pekar mot att även det här omspelet kan bli relativt målrikt.

Bolton är det bättre laget på pappret och har ett högre tempo i sig. De är rättmätiga favoriter. Offensivt har de producerat i de senaste matcherna och bör kunna göra det igen mot ett National League-lag.

Bolton har gjort över 1.5 mål i 4 av sina 5 senaste matcher och Stockport har släppt in över 1.5 mål i 4 av sina 5 senaste matcher. Mitt spel blir därför att Bolton kommer göra över 1.5 mål till 1.96 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bolton över 1.5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, onsdag 17 november 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: