Speltips, Stoke – Arsenal 17/1: Dubbla spel från Britannia

Simon Pålsson Publicerat: 17 januari 2016

Det blir i stort sett alltid underhållande matcher när Arsenal gästar Britannia Stadium och Stoke. Den här gången bjuder Spelbloggare.se på två heta speltips inför matchen.

Ett av säsongens roligaste möten står på schemat när Britannia Stadium får besök av Arsenal, ett lag som har ambitionen att toppa tabellen efter matchen. Då krävs minst en poäng, men allra helst tre poäng för att samtidigt rycka lite i tabelltoppen.

Laget tar sig till sin absoluta hatmatch, Stoke på bortaplan, med en fin trend i bagaget. Laget är obesegrade under 2016 och har sett farliga ut från december månad och framåt. Visserligen tappade de poäng sent mot Liverpool senast, men spelmässigt har det onekligen varit ett fall framåt under de sista veckorna. Det känns nu självklart att hålla Arsenal som en titelkandidat.

Stoke å sin sida fortsätter att blanda och ge. Mot de stora lagen har de radat upp fina skalper även den här säsongen, där firma Bojan-Arnautovic-Shaqiri har varit i fokus. Mot de mindre lagen har det dock blivit en del onödiga poängtapp, som förlusterna mot Crystal Palace och West Bromwich på sistone. Det håller helt enkelt inte.

Inför det här mötet finns det en rad spelare som är tveksamma till spel för Stoke, bland annat Xherdan Shaqiri, Geoff Cameron, Phil Bardsley och Marc Muniesa. Gästernas Santi Cazorla, Francis Coquelin, Danny Welbeck, Jack Wilshere och Tomas Rosisky kan fortfarande inte spela match. Alexis Sanchez och David Ospina är därutöver osäkra till spel.

Speltips 1: Traditionens makt

Att traditionens makt är stor i fotboll är ingen som helst hemlighet. Det är allmänt känt att vissa lag, spelare eller ledare kan trivas anmärkningsvärt sämre eller bättre på vissa platser till exempel.

En sådan tradition är Arsenal och Arsene Wenger på Britannia Stadium. Laget har haft otroligt svårt att hävda sig borta mot Stoke och inte sällan hånas den franska managern duktigt av publiken. Det har inte bara adderat någonting extra för oss åskådare, utan det har också skapat ett problem för Arsenal. Hur ska de kunna slå Stoke på bortaplan?

Stoke är, som tidigare dessutom nämnts, därutöver extremt starka mot de stora lagen i Premier League och kan egentligen hota alla lag – allra främst med sina offensiva hot. Två raka hemmasegrar och mer än fem raka hemmamatcher utan förlust mot Arsenal är dock tydliga siffror.

Därför tycker vi att Stoke +0,5 (samma sak som 1x) till 1,95 gånger pengarna hos bet365 är tokbra. Närmare dubbla degen på att Stoke inte förlorar en match mot Arsenal på hemmaplan+ Det måste vi helt enkelt knipa direkt.

Speltips 2: Het när det gäller

En spelare som imponerat starkt under säsongen är österrikaren Marko Arnautovic. I sin anfallsroll har han imponerat starkt, främst i djupledsspelet, och visat sig vara ett hot gång på gång.

Sju gjorda mål så här långt är ett fint facit. Sex av målen har kommit mot Tottenham, Chelsea, Manchester United, Everton och Manchester City (två mål). Där kan vi verkligen snacka om att kliva fram mot de stora bjässarna!

Känslan är att det är dags för österrikaren att kliva fram igen. Att spela mot Arsenals något tröga mittförsvar lär också passa honom som handen i handsken. Vi vågar tro på minst ett mål från Marko Arnautovic och spelar därför österrikaren att göra mål i matchen till 4,33 gånger pengarna hos BetWay.

Speltips:

Speltips: Speltips 1: Stoke +0,5 (asian handicap)
Speltips 2: Marko Arnautovic göra mål
Odds:  1,95 / 4,33 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 17/1
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Stoke City  4,20 williamhill logo
Oavgjort  3,70 unibet logo
Arsenal  2,05 betsson logo
Över 2,5 mål  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  1,87 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: