Speltips, Stoke – Everton 1/2: Här borde det rassla till

Simon Pålsson Publicerat: 31 januari 2017

Förväntningarna är på topp inför mötet mellan Stoke City och Everton i Premier League, en match vi som svenska tv-tittare tyvärr inte kan följa. Trots det hoppas vi på mål i denna match.

Det blir full veckoomgång från Premier League och en match som glider lite under radarn är den mellan Stoke City och Everton. Dessvärre går den här matchen inte att se på svensk tv, något som gör det betydligt svårare att försöka se den. Synd, tycker vi. Inte minst med tanke på att matchen lär bli väldigt underhållande.

Det här är nämligen två i grunden offensiva lag. Det är två lag som inte sällan bjuder på väldigt öppna och fartfyllda matcher. Det ska å andra sidan poängteras att både Stoke och Everton har stora problem med att hitta en jämnt hög nivå i sina prestationer.

Tydligast blir det nog i Evertons fall. Laget har inlett det här kalenderåret på ett väldigt bra sätt, med 3-0-vinst mot Southampton, 4-0-kross mot Manchester City och en viktig 0-1-seger borta mot Crystal Palace senast. Det är en rejäl uppryckning gentemot december månad, där resultaten inte alls var lika starka.

Om laget fortsätter på den inslagna vägen kan de mycket väl klättra ytterligare i tabellen, även fall en skakig höst gjort att de har trots allt har fem poäng upp till Europaplatserna. Solklart är i alla fall att den offensiva formen är på topp.

Det kan rassla till i båda näten

Åtta poäng bakom Everton i tabellen hittar vi Stoke, ett lag som också kan bjuda på väldigt bra fotboll i sina stunder. Dessa stunder kommer dock aningen för sällan. På hemmaplan är Stoke fortsatt ett väldigt svårt lag att nöta ner. ”En regnig och kall kvällsmatch i Stoke” är fortfarande ingen höjdare för motståndarna. När Stoke spelas hemma är det i det närmaste målgaranti.

På hemmaplan har laget gjort det bra den här säsongen också. På sistone har Stoke knipit en poäng mot Manchester United och Leicester, samt tagit segrar mot Burnley och Watford – två lag som helt enkelt ska slås på hemmaplan.

Vår känsla inför drabbningen mot Everton är att vi som neutrala åskådare står inför en underhållande match. Det borde bli åka av. Höstens möte mellan lagen slutade i för sig bara 1-0 till Everton, men känslan är att det lossnar betydligt mer nu. Ett formstarkt bortalag kommer att sätta tonen direkt och det gynnar även Stoke, som trivs i svängiga matcher. Båda lagen göra mål spelas hur som helst till 1,83 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 1/2

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: