Speltips, Stoke – Liverpool 24/5: Kortfokus på Britannia Stadium

Spelbloggare Publicerat: 24 maj 2015

Spelåret ska summeras. Stoke kan varken studsa uppåt eller falla i tabellen och när man får besök av ett desperat Liverpool testar vi ett kortspel till fina 2,45 gånger fläsket.

På femteplatsen, den som leder till Europa League, parkerar Liverpool just nu – den ska också behållas, men Tottenham flåsar tätt i nacken. En pinne skiljer lagen åt och med stor sannolikhet kommer man behöva en trea här för att se till att avståndet är kvar. Allt att vinna, allt att förlora.

Stoke, ja. Man stannar kvar på åttondelseplatsen oavsett resultat här, men vill såklart avsluta på ett bra sätt – speciellt med tanke på att Thomas Sörensen och Andy Wilkinson, som båda spelat i klubben i flera år, ska tackas av för sin tid. En stor match för de herrarna.

Känner ändå att motivationen borde finnas på båda sidor, även om Liverpool såklart kommer till Britannia Stadium klart mer desperata. Kan vara en för- liksom nackdel. Beror på hur de hanterar energin.

Formen talar i knapp fördel för Stoke. De har stått för en hel del bra prestationer på sistone och plockat fyra pinnar på de två senaste matcherna mot Tottenham respektive Burnley – och det är främst på hemmaplan som treorna trillar in.

Liverpool kommer från en tuff hemmatorsk med 1-3 mot Crystal Palace och det var inte mycket glädjande att ta med sig till den här, helt avgörande ödesbataljen. Inte den första usla prestationen på de senaste månaderna heller.

Värden saknar Victor Moses samt Bojan Krkic och gästerna Mario Balotelli, Jon Flanagan och Daniel Sturridge.

Löven faller för Liverpool

Värdet på 1×2-marknaden hittar vi utan tvekan i ettan till 3,50, men det känns knappt och klart bättre siffror hittas på kortmarknaden.

Här kan Stoke alltså spela avslappnat, helt utan press på sina axlar och bara njuta av inramningen. Liverpool å andra sidan, börjar tiden rinna ur deras händer, då kan desperationen väckas till liv, vilket tenderar att visas i tjuvnyp, tjafs och illa avvägda dueller – och det i sin tur: kort.

På hemmaplan åker Hull på i snitt 1,6 ostskivor och motståndarna 1,8. För Liverpool, fast på resande fot, snittas 1,9 och motståndarna 1,8.

Tycker med andra ord att Liverpool ska anses med klart större sannolikhet att drabbas av fler kort än Stoke på Britannia Stadium, det till skillnad från oddssättarna.

Most bookings: Liverpool – spelas till 2,45x hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Most bookings: Liverpool
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 16:00, 24/5
TV / Stream:  viasatxtra logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Stoke 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,60 comeon logo
Liverpool 2,20 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,89 redbet logo
Under 2,5 mål 2,03 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: