Speltips, Stuttgart – Dortmund 20/2: Jumbon mållösa i sex raka hemmamatcher

Spelbloggare Publicerat: 19 februari 2015
stuttgart dortmund 20/2
Foto: Bildbyrån

Bundesligajumbon Stuttgart börjar halka efter i bottenstriden och ställs mot ett Dortmund som hittat in på vinnarspåret och lyft från relegationszonen. Tajmingen kunde helt klart ha varit bättre och fjolårstvåan är vår stora favorit på Mercedes-Benz Arena.

Hoppet höll på att tändas till liv innan nyår och uppehållet för Stuttgart. Man hade en helt okej period, hade stundtals spelat bra fotboll och hämtat in några värdefulla pinnar till tabellen – men nu är laget tillbaka på ruta ett. Ett kryss, resten förluster har man på de fyra senaste matcherna och på hemmaplan har inte ett enda mål gjorts sedan mitten av oktober – och sex spelade matcher.

Nej, det ser inte ljust ut för dem. Förra året var de en plats från att hamna på negativ kvalplats och således riskera degradering – nu talar inte mycket för att kontraktet ska kunna förlängas i den tyska högstadivisionen. Fyra poäng skiljer upp till säker mark och just Dortmund, detta i en period när övriga bottenkonkurrenter fixat en del bra resultat på sistone.

Anmärkningsvärt är att denna katastrofala hemmaformen inte lyckats brytas på hela säsongen. Resultatraden 1-2-7 och målskillnaden på 4-19 är sämst i serien och talar sitt tydliga språk.

Christian Gentner, som spelat en framstående roll på Stuttgarts mittfält i flera år, samlade ihop sin femte varning för säsongen mot Hoffenheim och får därmed inte medverka. Även Abdellaoue, Didavi, Rüdiger och Leitner – alla skadade – står utanför truppen.

Får förtroendet, trots flera spelare borta

Dortmund, ja, de visade redan lite formbesked direkt efter uppehållet när man klarade oavgjort – 0-0 – borta mot Bayer Leverkusen. Därefter, en oturlig förlust mot Augsburg – men nu har man två raka segrar, med 3-0 mot Augsburg och 4-2 mot Mainz.

Den namnkunniga offensiv, som var så stark förra spelåret, har skymtat med sin frånvaro hela säsongen– men börjar nu producera. Bland annat Marco Reus, som kritat på ett nytt kontrakt med klubben, har målat i båda de här matcherna och Pierre-Emerick Aubameyang likaså.

I och med att det är så pass tätt mellan mitten och botten kan Dortmund, i alla fall tillfälligt, nå upp till den övre tabellhalvan vid en vinst på Mercedes-Benz Arena. Målet är självklart att studsa upp en bra bit i tabellen, men främsta fokus är på CL-slutspelet som inleds i början av nästa vecka.

Ett stort orosmoment är att en elak influensa spridits mellan spelarna. Erik Durm, Jakub Blaszczykowski och Mats Hummels har alla drabbats av den och de två förstnämnda är helt out medan Hummels inte ska räknas bort helt, även om han har oddsen emot sig.

Grundkapaciteten är ändå större i Dortmund och trots dessa problem ska de värderas som större favoriter än oddsen talar om. De två senaste matcherna var extremt väl utförda och Stuttgart saknar allt som är besläktat med självförtroende.

Dortmund -1,0 mål AH (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) är värt en medelstor insats till 2,15x.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Stuttgart 5,75 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Dortmund 1,67 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,83 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Dortmund -1,0 mål AH
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 20/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson