Speltips, Stuttgart – Hertha Berlin 6/3: Sjunger målsnålt i bottenmötet

Spelbloggare Publicerat: 6 mars 2015

stuttgart hertha 6/3Bottenstriden i Bundesliga kan antingen tajtas till eller sträckas ut under morgondagen. Svaret får vi efter att slutsignalen ljuder på Mercedes-Benz Arena i matchen mellan Stuttgart och Hertha Berlin. Vi tror att det kommer vara två försiktiga lag som kliver ut på planen. Målsnålt?

Mardrömmen, att trilla ur Bundesliga, kryper allt närmre för tabelljumbon Stuttgart, som genomlidit sju matcher i följd utan att ha lämnat en arena som vinnare. Hoppet upp till kvalplatsen är på fyra pinnar och ytterligare en till död, men likväl säker mark. Snarorna börjar dras åt och det finns få tendenser som talar för att ”Die Roden” ska få vindarna att vända, i alla fall just nu, sett till deras upprepade usla prestationer.

Av de 23 gjorda ligamålen, har österrikaren Martin Harnik gjort fem och toppar med det den interna skytteligan. Anfallaren åkte på ett rött kort i slutminuterna av den förra matchen mot Hannover 96, vilken slutade oavgjort och bortaresultatraden är nu godkända 3-5-4 – näst bäst av lagen på den undre tabellhalvan. Hemma är man däremot sämst i serien – och det utan konkurrens. Av 11 matcher har endast en vunnits.

Underspelet testas

Hertha Berlin är också, lite överraskande, inblandade i den absoluta bottenstriden och bara en poäng skiljer dem från negativ kvalplats. Formen är svårbedömd, bra resultat har följts upp av sämre – vecka till vecka. Man har svårt att konservera positiva minnen och få ut samma kvalité på planen matcherna därefter; efter varje seger har det blivit ett kryss eller förlust i omgången därpå. Således borde tvåan strykas helt här, eftersom man vann med 1-0 hemma mot Augsburg förra veckan.

Defensiven har knappast varit prickfri under säsongen och fjärde flest mål har släppts in i seriespelet, men på sistone har man kommit mer tillrätta. Å andra sidan producerar inte de offensiva spelarna alls mycket av värde – i sju av de åtta senaste matcherna har det blivit max två mål, i tre av dem under 1,5 mål.

Vi stryker Peter Niemeyer och Per Skjelbred från truppen, båda avstängda. Den ena, en defensiv mittfältare, den andra en offensiv sådan. Balansen borde därför gå ganska jämnt ut.

Med sin anfallsspets, Harnik, borta förlorar Stuttgart en hel del udd och Hertha Berlin kommer förmodligen till Mercedes-Benz Arena med inställningen att en pinne är helt okej. Sjunger målsnålt och under 1,5 mål spelas med en mindre insats till 3,0x.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Stuttgart 2,10 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Hertha BSC 3,90 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,67 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus och 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Fredag 20:30, 6/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson