Speltips Sudan – Guinea-Bissau 11/1: Måstematch

Martin Efvergren Publicerat: 11 januari 2022

Förutsättningarna är jämna när Sudan och Guinea-Bissau gör upp i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas tisdagen den 11 januari 2022 med avspark kl 20:00.

Sudan – Guinea-Bissau

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun är, efter två inställda försök, äntligen igång. I grupp D hittar vi Sudan, Guinea-Bissau, Nigeria och Egypten och det är, utan tvekan, de två sistnämnda som är gruppens favoriter.

Sudan kommer till den här turneringen med elva raka matcher utan vinst bakom sig. Man slutade också sist i sin VM-kvalgrupp där man tog tre poäng på sex matcher tack vare tre oavgjorda matcher. I samma grupp var också Guinea-Bissau som slutade på andra plats efter att ha tagit sex poäng.

I december deltog Sudan i Arab Cup där man förlorade samtliga tre matcher i gruppspelet. Man ställdes då mot tuff motstånd i form av Algeriet, Egypten och Libanon.

Guinea-Bissau gjorde det alltså något bättre i VM-kvalet och det var mycket tack vare segern på bortaplan mot Sudan som man kunde bli tvåa i gruppen. Man vann det mötet med 4-2.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Guinea-Bissau

Senast Guinea-Bissau spelade en tävlingsmatch var mot just Sudan. De möttes i Guinea-Bissau i november i en match som slutade mållös. Det blev med andra ord en helt annan typ av match än det första mötet som Guinea-Bissau alltså vann med hela 4-2.

Det är också knapp fördel Guinea-Bissau inför den här första gruppspelsmatchen i de afrikanska mästerskapen. Förutsättningarna är jämna men hos spelbolagen gäller Guinea-Bissau som favoriter till ett odds omkring 2.45.

Sudan har en ny förbundskapten i Burhan Tia som tog över rodret så sent som förra månaden. I Arab Cup ledde han sedan laget till tre förluster, men mot svårt motstånd. I genrepet inför den här turneringen har man förlorat med 3-2 mot Etiopien samt spelat 0-0 mot Zimbabwe.

Baciro Candé har lett Guinea-Bissau ända sedan 2017. Den kontinuiteten bör vara en fördel och därtill har Candé det något starkare laget på pappret.

För både Sudan och Guinea-Bissau är detta något av en måstematch om man ska kunna ta sig vidare från den här gruppen. Detta då Egypten och Nigeria är klara favoriter att ta de två topplaceringarna.

Ett oavgjort resultat ligger rätt nära till hands i den här matchen, men det är ändå viss fördel Guinea-Bissau. Mitt spel blir Guinea-Bissau 0 (asian handicap) till 1.67 gånger pengarna hos 888sport. På så vis får vi pengarna tillbaka om det skulle sluta oavgjort.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Guinea-Bissau 0 (asian)
Odds: 1.67
Bolag: 888sport
Spelstopp: 17:00, tisdag 11 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: