Speltips, Sunderland – Leicester 16/5: Formstarkt mot formstarkt i bottenstriden

Spelbloggare Publicerat: 16 maj 2015

Bottenstriden i Premier League är fortfarande helt öppen och under lördagseftermiddagen drabbar Sunderland och Leicester, som båda är inblandade i den, samman på Stadium Of Light. Vi har hittat en vinnare!

18:e-platsen, vilken Hull parkerar på för tillfället, är den som ska undvikas – Sunderland är två pinnar ovan, men med en match mindre spelad än konkurrenterna i samma område. Precis över dem hittas just Leicester och dessa två riskerar i allra högsta grad att trilla ur serien med nio respektive sex poäng kvar att spela om.

Skulle ändå påstå att Sunderland är de som ligger värst till. Efter den här matchen står man inför två bortamatcher mot topplagen Chelsea respektive Arsenal, där det mesta talar för att man kammar noll. Så det här blir lite mer av en ödesmatch för dem, medan Leicester avslutar mot tokusla tabelljumbon Queens Park Rangers.

Nu står förvisso Sunderland på tre raka förlustfria matcher, varav de två senaste – mot Everton och Southampton – vunnits. Självklart starka resultat och prestationer, men det är omöjligt att blunda för att man haft en del flyt och marginaler på sin sida. Exempelvis fick man spela med en man mer på planen i nästan halva matchen mot Southampton och tilldelas till det två straffsparkar, vilka båda förvaltades.

På värdens skadelista finner vi John O’Shea, Jack Rodwell, Ricardo Alvarez och Emanuele Giaccherini.

Vunnit sex av de sju senaste

Gästerna kommer till spel utan Matty James, Andy King och eventuellt Dave Nugent. Okej truppsituationer att handskas med för båda tränarna och de två sidornas avbräck känns ungefär lika tunga.

Men formen talar utan tvekan för Leicester, som sett helt fantastiskt bra ut den senaste tiden. Sedan början på april har sju matcher spelats och hela sex av dem här slutat i vinst. Förlusten kom dessutom mot klara seriesegraren Chelsea – och där kan det inte krävas mer än vad som gjordes. Hur som helst, laget har verkligen hittat rätt nycklar och inte minst defensiven står stark.

Sunderland är också seriens näst sämsta hemmalag med ynka fyra segrar på 18 försök medan Leicester står stärkta med två raka vinster på resande fot. Gästerna ska utan tvekan vara favoriter på Stadium Of Light – oddssättarna kan dock inte skilja dem åt – och tvåan med försäkringen att få pengarna åter vid oavgjort spelas till 1,95x hos Mybet.

Speltips:

Speltips: Leicester draw no bet
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 16/5
TV / Stream:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sunderland 2,80 comeon logo
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Leicester 2,80 mybet logo
Över 2,5 mål 2,07 nordicbet logo
Under 2,5 mål 1,80 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: