Speltips, Sunderland – Manchester City 22/9: Kombinationsspelar från Stadium of Light

Spelbloggare Publicerat: 22 september 2015

Premier Leagues tabelljumbo mot etta i Ligacupen. Sunderland tar emot Manchester City på Stadium of Light – vi kombinerar en vinnare med ett målspel.

Vi bjuder på ännu ett spel från Ligacupen, det tredje denna tisdag. Nu är det två förstadivisionslag mot varandra, men ändå skiljer hela 18 positioner dem emellan – jumbon mot ettan.

Manchester City har varit löjligt stabila i starten av spelåret, men nu börjar halta lite. De fem första matcherna både vann man och höll nollan i, för att sedan spela CL-premiären hemma mot ett Juventus totalt under isen – resultatet: 1-2-förlust. En torsk som sedermera följdes upp av ännu en, med samma siffror, mot West Ham. Dock, över det stora hela, ska City vara mycket nöjda över sina prestationer.

Att Sunderland skulle få det svårt i år trodde (visste?) sannolikt de allra flesta. Och ja, efter sex seriematcher står man handfallna med så lite som två pinnar och är med det placerade på jumboplatsen. Funnits vissa tendenser i enskilda matcher, men nej – det ser verkligen inte bra ut för tillfället.

Brukar bli målrikt mellan dessa

Mitt intresse faller på ett kombinationsspel här – det handlar om en vinnare och en mållina som ska passeras.

Sunderland saknar inte bara kvalité, utan har verkat rentav okoncentrerade i flera av sina matcher, spelare som tappar sina positioner, försvaret öppnas upp totalt och en man har en bristande förmåga att kunna hålla i bollen. Mot ett så pass starkt motstånd som Manchester City kan, eller bör, det straffa sig rejält. Här skiljer minst ett par snäpp mellan parterna.

Perfekt möjlighet för City att vända på vad som ser ut att kunna bli början på en formdipp. Saker som varit tydliga i de två senaste matcherna är att försvarsspelet, som tidigare varit så extremt solitt, varit tunt i både straffområdet och i de kollektiva besluten.

Cupen brukar innebära lite rotation och anses ofta av mindre betydelse än exempelvis serien, vilket brukar kunna bädda för mål. Innan Citys 0-2-torsk i fjolårets åttondelsfinal över Newcastle, så hade man sju raka vinster i turneringen och fem raka där man både vunnit och det blivit minst tre mål i matchen. Ena i finalen mot just Sunderland, då med 3-1.

En runda har redan avverkats för Sunderlands del, då vann man med tennissiffrorna 6-3 hemma mot Exeter City, som huserar i League Two. Trots allt oroande att tre mål släpptes in mot ett motstånd av den kalibern.

Blivit målrikt på sistone när dessa två mötts med fyra i följd över 3,5 mål och tre av dessa har City vunnit medan övrig slutade oavgjort. Nu saknar dessutom värden sin försvarspjäs Younes Kaboul och det kommer med all sannolikhet sätta sina spår.

Gillar kombinationsspelet Manchester City att vinna och över 2,5 mål till fina 2,20 x polletterna starkt, vilket vi får av Bwin. Andra spelbolag är under dubbelt och virrar för samma spel och jag tycker att värdet är tydligt.

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner & över 2,5 mål
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 22/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sunderland 7,50 ladbrokes logo
Oavgjort 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester City 1,50 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,67 betway logo
Under 2,5 mål 2,30 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: