Speltips, Sunderland – Newcastle 5/4: Ångestfyllt derby – vem vinner?

Spelbloggare Publicerat: 5 april 2015
sunderland newcastle 5/4
Foto: Bildbyrån

Lördagens buffé bjuder på bland annat Wear-Tyne, derbyt mellan Sunderland och Newcastle. ”Makems” har haft stor lycka i dessa möten de senaste åren, vinner de även här?

Det är två stukade parter som drabbar samman på Stadium of Light. Sunderland hittas precis över det röda tabellområdet och måste hitta tillbaka på spåret för att inte trilla ner i Championship. Tiden innan uppehållet vill man helst bara radera ur minnet – inte en enda av de åtta senaste matcherna har vunnits; tre slutat oavgjort och fyra förlorats.

Newcastle är i en mer bekväm sist. Man hittas förvisso på den undre tabellhalvan, men har ett hyfsat stort avstånd ner till bottenfajten. Precis som Sunderland, är man i katastrofal form. Bara en av de sju senaste matcherna har vunnits, vilket var hemma mot Aston Villa och det är inte speciellt meriterande.

Gästernas skadeproblem är stora och nu är dessutom Papiss Cissé och Fabricio Coloccini avstängda. Sunderlands situation är bättre, men Wes Browns skada väger tungt.

Krysset nästan hälften av matcherna

Jo, med två totalt knäckta lag blir det så självklart svårt att förutse hur matchen kommer sluta. Dagsformen blir helt avgörande, för av de senaste prestationer att väga in – är det närmast omöjligt att skilja lagen åt.

Detta kan dock tala för ett oavgjort resultat och känslan är att de båda har mer att förlora än vinna här. En tajt, ångestfylld derbytillställning att vänta? Jo, jag skulle tro det. Tittar vi på Sunderland är de också seriens klart mest kryssglada lag med 14 oavgjorda matcher på 30 spelade. Den statistiken talas inte bort som enstaka händelser.

Ser ändå Sunderland som favoriter. De har en bättre skadesituation och klar fördel i inbördesstatistiken. Fyra av de sex senaste har man vunnit, övriga två slutade oavgjort.

Därför vågar jag inte mig på det raka krysset, utan spelar det med försäkringen att få pengarna tillbaka vid händelse av en hemmavinst till exakt dubbelt hos Bwin. Hittas under menyn ”Home team no bet”.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sunderland 2,62 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,20 betway logo 1 000 kr
Newcastle 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,69 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,25 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Home team no bet – oavgjort
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17.00, 5/4
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson