Speltips, Sunderland – Southampton 2/5: Kan Sunderland revanschera sig från storkrossen?

Spelbloggare Publicerat: 2 maj 2015

Sunderland - QPR 10 februari 20158-0 slutade det senast när Southampton och Sunderland möttes – nu är det de sistnämnda som står med hemmafördelen. Blir det ännu en kross, eller rentav bara målrikt?

Southampton slåss om en Europabiljett, Sunderland för sin överlevnad i Premier League. Därmed är det tre extremt tunga pinnar som ligger i potten – frågan är bara var de fördelas ut, på den övre eller undre tabellhalvan?

Det är knappast oväntat att Sunderland trasslar i bottenskiktet av tabellen, men att överleva bör kunna krävas sett till materialet i truppen. Med en match mindre än sina konkurrenter, har man en pinne upp till Leicester City och säker mark. Men vad tyder på det egentligen, att man får huvudet över vattenytan här?

Formkurvan pekar nedåt; bara en av de elva senaste matcherna har vunnits. Insatsen i bortamatchen mot Stoke var dock ett fall framåt – 1-1 skrevs slutresultatet, men i den senaste hemmamatchen blev det storförlust mot Crystal Palace med oroväckande 1-4.

I snitt har man skrapat ihop minst poäng på hemmaplan i hela serien med den usla resultatraden 3-7-7. Detta kan jämföras med Southampton som är ett av de bättre lagen på bortaplan med 7-2-7 – sjätte bäst mer bestämt.

Southampton har inte heller rosat marknaden på sistone, även om det ser mycket bättre ut än för lördagens motståndare. Förra veckan löstes ett kryss borta mot Tottenham, men dessförinnan förlorade man med 1-2 mot Stoke. Lite upp och ner; vinsterna, kryssen och förlusterna avverkar varandra.

Det råder skadeproblematik hos båda parter; Sunderland har Steven Fletcher, Wes Brown, Ricardo Alvarez och Emanuele Giaccherini out och Southampton Dusan Tadic, Morgan Schneiderlin, Farser Forster, Emmanuale Mayuka, Jay Rodriguez och Filip Duricic.

Bra betalt på målmarknaden

Kan tycka att det finns visst värde i den raka tvåan till 2,10, mycket med tanke på krossen i hemmamötet – men ännu bättre siffror finner vi på målmarknaden, där oddssättarna är övertygade att det ska bli målsnålt – jag håller inte med.

Sunderlands offensiv är inte direkt att skryta över, men mål har ändå gjorts fyra av de sex senaste matcherna, trots att resultaten varit usla. Southamptons försvarslinje stod extremt stark i början av spelåret, men på sistone har det sett klart sämre ut.

I de två senaste matcherna för Southampton har fyra mål släppts in – det mot Stoke och Tottenham. Samtidigt har det blivit tre baljor framåt. Sett mer öppet ut än det gjort tidigare.

Mållinan är på 2,0 och när båda parter är i desperat behov av poäng, Southampton av tre – då tänker jag att det kan bli öppet. Det första målet kan komma att öppna upp matchbilden totalt. Mycket finns att vinna, lika mycket att förlora.

Tre av de fyra senaste inbördesmötena har bjudit på minst tre mål, övrig exakt två. Här är oddssättarna lite fel ute och när vi får 1,80x för över 2,0 mål (pengarna tillbaka vid exakt två) tvekar jag inte en sekund på att investera en medelinsats. Spelbart fem punkter neråt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sunderland 4,00 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,35 betsson logo 1 000 kr
Southampton 2,10 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,60 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,40 betway logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 2/5
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson