Speltips, Sundsvall – Åtvidaberg 14/9: 19 vinstfria matcher blir till 20?

Spelbloggare Publicerat: 13 september 2015

GIF Sundsvall stormar framåt mot nytt kontrakt och skulle vid händelse av en trea mot tabelljumbon Åtvidaberg i praktiken säkra det. Klarar man av det?

Tycker att Sundsvall presterat över sina förutsättningar och kan redan nu etiketteras som ett stabilt allsvenskt lag. Med åtta för visso, sju för andra omgångar kvar skiljer det hela sju pinnar ner till kvalstrecket och då ska det mycket till för att kontraktet ska sjabblas bort.

Lika långt borta Sundsvall är degradering, är Åtvidaberg ett nytt kontrakt. Spelartappen inför spelåret har lämnat sina spår och det är bara att inse att man inte för hemma i den svenska förstadivisionen. Med ett poängsnitt på 0,5/matchen parkerar man förstås på jumboplatsen och hela åtta poäng har man upp till FFF, som just nu är på kvalplatsen.

Kvalité, form och motivation

Det här ska väl Sundsvall bara lösa? Inte bara kvalité och form talar till deras fördel – utan även motivationsnivån.

Kan inte vara speciellt skoj att vara varken spelare eller ledare i ÅFF just nu; hopplösheten är total och det fick vi skymtar av innan uppehållet. Löst en del okej resultat – i relativa termer – mot bra motstånd, men vinner sällan. 19 (!) vinstfria matcher i följd har radats upp.

Sundsvall kan luta sig tillbaka mot det faktum att fem av de sex senaste matcherna vunnits, varav en i Svenska Cupen, och precis innan uppehållet lyckades man – mot alla odds – vinna över Elfsborg på Borås Arena, vilket man är ensamma om i årets allsvenska.

Värden är förvisso drabbade av en hel del avbräck – bland annat på Shpetim Hasani och Eric Larsson – men ÅFF är inte heller befriade från det; Månz Karlsson är avstängd och keepern Henrik Gustavsson skadad sedan en tid tillbaka.

Bara blivit två hemmavinster på 11 försök för Sundsvall, men ÅFF är klart sämst i serien på resande fot med 0-2-8 och 1,91 x pengarna ska vara värt att investera i för den raka ettan.

Speltips:

Speltips: Sundsvall vinner, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 14/9
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sundsvall 1,91 redbet logo
Oavgjort 3,70 unibet logo
Åtvidaberg 4,40 betsson logo
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: