Speltips, Sundsvall – Falkenberg 24/8: Fortsätter hörnspelen pricka?

Spelbloggare Publicerat: 23 augusti 2015

Bet365’s oddssättare dukar upp kanonsiffror på hörnmarknaden när Sundsvall och Falkenberg bjuder upp till dans på Norrporten Arena.

Efter tre allsvenska vinster i följd har Sundsvall hamnat i en betydligt mer bekväm situation än vad man varit merparten av spelåret. Avståndet till botten har förstås ökat rejält; till Halmstad på kvalplatsen skiljer det åtta pinnar och tre konkurrenter hittas däremellan. Såvida man inte hamnar i en djup, djup formdipp inför den sista tredjedelen av spelåret ska kontraktet inte vara i fara överhuvudtaget.

En mer prekär situation är Falkenberg i – efter tre raka förluster. Formkuvorna pekar med andra ord åt helt olika håll; den ena spikrakt uppåt och den andra spikrakt neråt. FFF är nu en plats och pinne över nämnda Halmstad och de positiva resultaten måste börja pricka in mer regelbundet.

Positivt resultat lyckades de dock få senast, precis liksom Sundsvall – det i Svenska Cupen. 4-0 skrevs båda lagens vinstsiffror mot division 2-klubbarna Enskede respektive Assyriska BK. Sundsvall mot de förstnämnda, Falkenberg mot de sistnämnda.

Nytt hörnunderspel

Sundsvall ska förstås vara klara favoriter, men 1,70x för den raka ettan lockar inte. Alldeles för ovisst för att syna de siffrorna och 5,0 x polletterna kan vara av intresse för tvåan – så mycket ska ändå inte skilja mellan lagen – men det tydliga värdet finner vi på hörnmarknaden.

I början av säsongen var Sundsvall en hörnmaskin utan dess like – nu är man desto snålare på den marknaden. Känslan är att man vill spela lite rakare, lite oftare centralt och att trenden därav brutits. Hörnstatistiken i deras senaste matcher är: 12, 6, 8, 11, 10, 9. Inte direkt få, men färre än förut.

Här ställer oddssättarna ut hörnlinan på 11,5 – den enda anledningen jag kan finna är för att Sundsvall var sådana maskiner. FFF:s matchers hörnrad är: 9, 6, 5, 15, 4, 5. Och oftast är det motståndarna som skapar merparten av hörnorna.

Förra veckan klickade vi in polletterna på under 10,5 hörnor när Hammarby och Falkenberg möttes, vilket då kunde rättas till 1,83x. Generellt prickar också hörnspelen väldigt bra här hos Spelbloggare – och vi håller tummarna för att det fortsätter så.

Under 11,5 hörnor spelas till 1,73x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Under 11,5 hörnor
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 24/8
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sundsvall 1,70 williamhill logo
Oavgjort 3,85 unibet logo
Falkenberg 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,85 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: