Speltips, Sundsvall – Gefle 3/10: Dags för Norrlandsderby

Simon Pålsson Publicerat: 2 oktober 2015

Norrporten Arena bjuder in till hett Norrlandsderby mellan GIF Sundsvall och Gefle IF. Ett av lagen är i stort behov av poäng. Kommer det att spegla matchbilden?

Den allsvenska säsongen börjar dra ihop sig på allvar och nu återstår bara fyra omgångar. Det är med andra ord nu allting ska avgöras, både i topp- och bottenstriden.

Ett lag som är involverade i bottenstriden är GIF Sundsvall. Laget har haft svårt att hålla sig på säkert avstånd från nedflyttningsplatserna, något som till stora delar beror på att man faktiskt har fem förluster på de sex senaste matcherna. Det är ett facit som vållar problem för vilket lag som helst.

Trots att man under mitten av säsongen såg farliga ut, med bland annat fyra raka seger under augusti, har man alltså nu på allvar blivit involverade i bottenstriden. I skrivande stund har man fyra poäng ner till kvalplatsen. Att man behöver poäng, gärna tre till antalet, i Norrlandsderbyt är med andra ord ingen hemlighet.

Det nya, målfarliga Gefle IF

För motståndet i Norrlandsderbyt står såklart Gefle IF, laget som helt skiftat identitet. Från att vara ett defensivt inriktat 0-0-gäng under ledning av Pelle Olsson har man nu plötsligt blivit ett lag som värnar om sina offensiva kvalitéer.

Laget har gjort mål i sina tio senaste hemmamatcher och har genomgående varit målfarliga under den här säsongen, något som man inte minst ska tacka anfallaren Johan Oremo för. Den nya målfarliga inriktningen har dock gjort att man tappat något i defensiven. 42 insläppta mål på 26 matcher är ett betydligt högre snitt än vad vi gjort oss vana vid med för Gefle IF.

Med tanke på att GIF Sundsvall, i egenskap av hemmalag i desperat behov av poäng, lär gå framåt tror vi på en öppen matchbild åt båda håll. Känslan är att vi får se mål åt båda håll och vår gissning är att det här blir en målfest. 1-1 känns dock som ett relativt troligt resultat trots allt. Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,88 gånger pengarna hos ComeOn.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 3/10
TV:    cmorefotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
GIF Sundsvall  1,90 nordicbet logo
Oavgjort  3,65 titanbet logo
Gefle IF  4,50 betsson logo
Över 2,5 mål  1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål  1,95 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: