Speltips, Sundsvall – Häcken 13/4: Skriker målrikt på Norrporten Arena

Spelbloggare Publicerat: 12 april 2015
giffarna häcken 13/4
Foto: Bildbyrån

Sundsvalls två inledande matcher i Allsvenskan har bjudit massvis av mål och när Häcken kommer på besök får vi oerhört bra betalt på en av mållinorna.

De 20 inledande allsvenska minuterna för nykomlingen Sundsvall var en mörk, mörk mardröm och tre mål släpptes in under denna period mot Malmö i en match som slutade med en 1-4-förlust. Anfallsspelet var ändå frejdigt och ett eller två mål till hade man absolut kunnat trycka in med lite bättre effektivitet i de avslutande momenten.

I den andra matchen kom årets första trea, borta mot Åtvidaberg – en match som slutade 3-2 i Giffarnas favör. Samma melodi ljöd även där, offensivt skapades massvis och bakåt var det svängdörrar för motståndarna. Ändå, för att sammanfatta det hela får starten ses som fullt okej.

Häcken kan inte vara lika nöjda, inte ens i närheten faktiskt. I premiären förlorade man med 0-2 mot Hammarby på Tele2 Arena. Det skapades lite, lite i den matchen och anfallaren Dardan Rexhepi, som jag inte alls är imponerad av, blev oftast för ensam längst fram i banan.

Därefter fick man istället besök från Stockholm, i form av Djurgården. Efter en avvaktande och chansfattig första halvlek som slutade mållöst, trappades tempot upp de återstående 45 minuterna. DIF gjorde 1-0 och bara minuterna därpå blev René Makondele, som trivs extremt bra mot Blåränderna, inbytt och mindre än en minut senare nickade han in 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Två defensivt decimerade lag

Tycker att det sjunger målrikt på Norrporten Arena av en rad olika anledningar.

René Makondele var en fantastisk injektion för Häckens anfallsspel mot Djurgården och är kanske den pusselbiten som saknats i de två inledande matcherna. En bra högstanivå vet vi att han håller och de 30 minuterna mot Djurgården visar på att formen håller på att hittas. Mot ett Sundsvall med stora brister i försvarsspelet, som kommer vilja föra matchen, kommer det lämnas fina ytor för ett kontringsstarkt Häcken.

Gästernas skadebekymmer verkar inte minska och som det ser ut är fyra försvarsspelare – Tom Söderberg, Walid Atta, Kari Arkivuo och Gustav Berggren – out. För Giffarna saknas tre spelare från backlinjen; Dennis Olsson, Filip Tägtström och Marcus Danielsson, där sen sistnämndas frånvaro är speciellt oroande. Häckens matchotränade mittback Diego Lugano kan säkert vara sliten efter torsdagens match dessutom.

Kort och gott tror jag att båda lagens spel passar varandra. Ett Sundsvall som lär tillåtas vara spelförande och nöta – och ett Häcken som får stora ytor att vända spelet på. Med de defensiva avbräcken på det, kan jag inte annat att tro på en målrik match här.

Därför spelas över 2,5 mål till fina 1,80x hos vår favoritbookie William Hill som bjuder sina nya kunder på 1 000 kronor i välkomstbonus. Öppna ditt konto här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sundsvall 3,50 unibet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Häcken 2,20 betway logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,80 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 13/4
TV:  cmorelivetre logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson