Speltips, Sundsvall – Kalmar 7/6: Ny hörnfest på Norrporten Arena?

Spelbloggare Publicerat: 7 juni 2015

Under söndagen bjuder hörnmaskinen Sundsvall in Kalmar till Norrporten Arena. Får vi, som oftast när Sundsvall är ena sidan i en match, skåda en hörnkavalkad?

Båda dessa hittas på den undre tabellhalvan och känner hur det bränner underifrån i tabellen. Sundsvall är, med bättre målskillnad än Örebro, precis ovan kvalplatsen och har en match mindre spelad än den nämnda konkurrenten. Rejält viktiga poäng på spel med andra ord.

Kalmar är i en lite mer bekväm sits, men det vänder fort i jämna Allsvenskan och vid händelse av en torsk blir man i allra högsta grad inblandade i bottenstriden. Ner till just Sundsvall skiljer tre pinnar. Man kan ändå vara lite mer avslappnade och laget ska helt enkelt vara för bra för att trilla ur serien.

Dock är spelet på plast ett stort problem. Rekordmånga matcher spelas på det nämnda underlaget i år – för Kalmar har det blivit noll pinnar på fyra försök mot Gefle, Djurgården, Elfsborg respektive Norrköping. Kan trenden vändas? Oddssättarna tvekar i alla fall och ställer ut Sundsvall som hyfsat stora favoriter.

Men å andra sidan har Sundsvall inte varit bra alls på hemmaplan. Tufft spelschema har man haft, absolut – men en pinne på fem matcher är under all möjlig kritik och det kommer sannolikt inte hålla om man inte ska få förlängt kontrakt i högstadivisionen.

Sundsvall kommer från en 0-1-förlust borta mot Halmstad och facit på de fyra senaste matcherna är ett kryss och tre torskar. Katastrofal form. För Kalmar ser det snäppet bättre ut, men fortfarande inte bra. 2-0 tappades till 2-2 senast mot Hammarby och veckan innan dess förlorade man med 1-2 borta mot Norrköping.

Galen hörnmaskin

Var först lite inne på att satsa polletterna på Sundsvall, men skadeprolematiken är alltför stor för att acceptera 2,29x för den raka ettan. Vi kan i alla fall räkna med att värden tar initiativet och i alla fall till en början ska föra dansen på Norrporten Arena.

Detta talar för att vi får se – hörnor. Sundsvall radar upp hörnor utan dess like och överspelen på linorna är nästan alltid av värde när de spelar, oavsett motstånd. 10, 3, 10, 12, 7, 4, 9, 8, 6, 9, 8, 3 – det är alltså inte den samlade hörnstatistiken i Sundsvalls matcher, det är vad de skapat själva. Överspelet på 10,5-linan har suttit i nio av 12 matcher. De matcher där linan inte passerats, har man inte varit spelförande.

Vad gäller hörnskapandet är Kalmar inte lika pålitliga, men så länge de löser tre-fyra stycken bör linan passeras – och det lär man.

Linan är alltså på 10,5 och överspelet betalar 1,86x hos Betsson. Hade köpt samma odds om linan pushats upp ett heltal. Tveklöst värde och en summa över medel investeras.

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 7/6
TV / Stream:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sundsvall 2,29 nordicbet logo
Oavgjort 3,45 redbet logo
Kalmar 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,94 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: