Speltips, GIF Sundsvall – IFK Norrköping 25/5: Fortsätter Sundsvall producera hörnor?

Spelbloggare Publicerat: 25 maj 2015

Hörnmaskinen Sundsvall och IFK Norrköping drabbar samman på Norrporten Arenas snabba plastmatta. Båda borde vilja framåt och då känns ett visst överspel nära till hands.

Tre oerhört viktiga poäng ligger i potten under måndagen. Efter en sämre period riskerar tolvan Sundsvall att på allvar dras in i bottenstriden och i den andra änden av tabellen finns Norrköping, som vid händelse av en trea skulle koppla kontakt med den absoluta toppen.

Smekmånaden är över för Sundsvall. Man var uppe på den övre tabellhalvan efter den starka starten på det allsvenska spelåret, men står nu med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Mitt i denna period lyckades man förvisso vinna mot Hammarby, men över det hela ser det illa ut för tillfället. Nu senast förlorade man med 1-3 i derbyt mot Gefle – en match där försvarsspelet var under all möjlig kritik.

Skadesituationen är närmast oförändrad, vilket innebär att Marcus Danielsson, Peter Wilson, Simon Helg och Filip Tägström missar matchen. Gästerna har haft en del frågetecken på betydande pjäser, men dessa är med i truppen och bara Filip Dagerstål, Gentrit Citaku, Nicklas Bärkroth och Christopher Meneses är out. Osäkert huruvida Christoffer Nyman kan spela från start dock.

IFK är ett av seriens formstarkaste lag med fem matcher i följd utan förlust, varav fyra av dessa vunnits. Man har fått kontroll över defensiven och just nämnde Nyman samt Emir Kujovic levererar med såväl mål och assister framåt.

7/9 över 10,5 hörnor

Gillar oddset på IFK, men rekommenderar att avvakta och se huruvida Christoffer Nyman spelar från start eller ej. Har inte oddset droppat alltför mycket till när elvorna presenteras kan alltså ett spel på dem vara av intresse.

Men här fokuserar vi på hörnmarknaden istället. Sundsvall är en hörnmaskin; skapar oftast fler än motståndarna och sju av deras nio matcher har passerat 10,5-linan. IFK har väl mer ”normal” statistik, men linan har ändå fixats i tre av de fyra senaste.

Nu är det match på Norrporten Arenas snabba plastmatta. Båda parter har helt säkert siktet inne på trean och sannolikt är det en fartfylld tillställning med många situationer i respektive straffområden vi kommer få skåda. Var först inne på målöverspelet, men där är oddset helt enkelt för lågt.

Skulle själv, om jag var oddssättare, sätta ut hörnlinan på 11,5. Nu får vi 1,80x för över 10,5 hos Unibet och då är det bara att slussa in polletterna.

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 25/5
TV / Stream:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sundsvall 2,76 redbet logo
Oavgjort 3,50 ladbrokes logo
Norrköping 2,66 redbet logo
Över 2,5 mål 1,75 nordicbet logo
Under 2,5 mål 2,18 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: